Touren mindes ofrene fra Field's med klapsalver

Tour-feltet med danskerne forrest vil mindes ofrene fra skyderiet i Field's med et minuts klapsalver tirsdag.

Tour de France-feltet på vej igennem Vejle på søndagens 3. etape. Tirsdag før 4. etapes start vil feltet mindes ofrene for skyderiet i butikscenteret Field's med et minuts klapsalver. <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Tour de France-feltet på vej igennem Vejle på søndagens 3. etape. Tirsdag før 4. etapes start vil feltet mindes ofrene for skyderiet i butikscenteret Field's med et minuts klapsalver. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Tour de France-feltet vil forud for tirsdagens 4. etape mindes ofrene for skyderiet i Field's søndag med et minuts klapsalver.

Det oplyser Tour de France-arrangøren, ASO, i en besked til de akkrediterede journalister til løbet.

Forrest i feltet vil de 10 danske ryttere stå ved siden af hinanden, lyder det videre.

Den neutrale start på tirsdagens etape er klokken 13.15 i Dunkerque.

Tre personer blev dræbt under skyderiet i butikscenteret i København. En 22-årig etnisk dansk mand er anholdt og sigtet i sagen.

Det var blot elleve minutter efter, Dylan Groenewegen (BikeExchange) kørte først over stregen i Sønderborg på 3. etape, at politiet modtog anmeldelser om skud i Field's.

Efterfølgende blev en planlagt reception på Kongeskibet Dannebrog i anledning af afslutningen på Tour de France i Danmark aflyst af kongehuset.

De tre ofre for angrebet i Field's var en pige og en dreng på 17 år samt en 46-årig mand med russisk statsborgerskab, som bor i Danmark.

Fire andre blev alvorligt såret af skud.

Derudover er yderligere 23 personer kommet til skade. 20 personer pådrog sig mindre skader, som opstod i forbindelse med evakueringen fra Field's. Ingen af dem blev ramt af skud. Tre personer blev behandlet for mulige strejfskud på stedet, hvorefter de tog hjem.

Den 22-årige mand blev mandag varetægtsfængslet i surrogat på lukket psykiatrisk afdeling i foreløbig 24 dage.

Tour de France-starten i Danmark forløb sig over tre etaper fra fredag til søndag. Først blev en enkeltstart kørt i København, inden turen gik over Storebæltsbroen lørdag med start og mål i henholdsvis Roskilde og Nyborg.

Søndag ramte Tour-feltet så Jylland, hvor etapen gik fra Vejle til Sønderborg.

Tirsdag går starten fra det nordlige Frankrig efter en hviledag mandag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.