Træner: Aalborg skal genfinde skarpheden mod Veszprem

Aalborg skal udnytte chancerne bedre i returopgøret mod Veszprem, hvis holdet skal i Final 4, vurderer træner.

I det første af to opgør i Champions League-kvartfinalen vandt Veszprem 36-29 over Aalborg Håndbold. Skal Aalborg avancere til Final 4, skal holdet vinde med minimum syv mål i returopgøret på hjemmebane. <i>Sportxpress/Ritzau Scanpix</i>

I det første af to opgør i Champions League-kvartfinalen vandt Veszprem 36-29 over Aalborg Håndbold. Skal Aalborg avancere til Final 4, skal holdet vinde med minimum syv mål i returopgøret på hjemmebane. Sportxpress/Ritzau Scanpix

Det gik bestemt ikke efter planen for Aalborg Håndbold, da ungarske Veszprem torsdag tog en overbevisende sejr på 36-29 i det første kvartfinaleopgør i Champions League.

Hvis Aalborg skal gøre sig forhåbninger om Final 4, skal klubben vinde med minimum syv mål i returopgøret onsdag.

En stor udfordring, men træner Stefan Madsen er overbevist om, at det kan lade sig gøre, hvis holdet genfinder sin sædvanlige skarphed.

- På det her niveau bliver vi nødt til at udnytte vores chancer bedre, for det går virkelig stærkt. I anden halvleg brændte vi nogle åbenlyse chancer og spillede ikke kontrolleret nok, og det skal vi have ændret.

- Selv om vi vidste, at det var en svær opgave, synes vi, at minus syv, hvad angår styrkeforholdet mellem de to klubber, var misvisende, siger han.

Sidste år overraskede Aalborg stort i Europa, da holdet nåede hele vejen til finalen i Final 4 som det første danske herrehold siden Fredericia i 1976.

Her måtte Aalborg dog se sig slået af mægtige Barcelona, som vandt 36-23.

Den hjemlige liga er de seneste tre sæsoner vundet af Aalborg, som også er klar til semifinalerne i indeværende sæson.

De seneste års succes betyder, at holdet ikke længere kan bryste sig af rollen som underdog, erkender Stefan Madsen.

- Vi har tændt en ild internationalt, og de andre hold ved godt, hvem Aalborg er nu. De få procent, vi måske fik foræret, fordi vi blev undervurderet, får vi ikke foræret mere.

- Omvendt har vi i den hjemlige liga vist, at vi er i stand til at have favoritværdigheden på os, siger han.

Lykkes det Aalborg at nå i Final 4, står der millioner af kroner på højkant.

Mens eventuelle pengepræmier vil gavne Aalborg, er det ikke en katastrofe, hvis ikke Final 4-drømmen bliver opfyldt, fortæller direktør Jan Larsen.

- Vi ville selvfølgelig være kede af det, hvis ikke det lykkes, men livet går trods alt videre, og så gør vi et forsøg igen næste år.

- Der er rigtig gode penge i en Final 4-placering, men før vi når dertil, fokuserer vi fuldt ud på kampen, lyder det fra direktøren i Aalborg Håndbold, siger direktøren.

Han håber, at hjemmebanefordelen kan presse holdet over mållinjen.

- Det kommer til at betyde alt. Vi får altid en fantastisk opbakning på hjemmebane. Det er en rigtig stor kamp, og der har publikum det med at give den lidt ekstra, siger han.

Aalborg Håndbold møder Veszprem onsdag klokken 18.45.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden