Trængsel i buffeten rykker håndboldherrernes spisetider

For at undgå coronasmitte har EM-lande valgt at spise på forskellige tidspunkter, så de ikke mødes i madsalen.

Danmark og Norge spiller testkamp forud for EM i herrehåndbold <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Danmark og Norge spiller testkamp forud for EM i herrehåndbold Claus Bech/Ritzau Scanpix

Risikoen for coronasmitte er den helt store joker ved EM i håndbold. Kommer virusset først ind på et hold, kan det være begyndelsen til enden for chancerne i slutrunden.

Af samme årsag har det undret danskerne, at de har delt buffet med andre landshold på hotellet i Debrecen.

Det fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen på et pressemøde forud for torsdagens åbningskamp mod Montenegro.

- Det eneste, vi måske godt kunne se en forbedring ved, er måltiderne. At det måske ikke var samme buffet, alle hold gik og tog af.

- Det prøver vi så at løse internt holdene imellem og koordinere det, så vi ikke er der alle sammen på samme tid, siger landstræneren, som dog generelt er tryg ved forholdene.

Målmanden Niklas Landin stemmer i.

- Jeg havde gerne set, at vi havde haft vores eget rum. At hvert hold havde haft deres egen madsal.

- Vi har valgt at lægge vores måltider der, hvor de andre ikke spiser. Så har vi også aftalt internt på holdet, at vi ikke behøver at sidde og drikke kaffe i så lang tid. Vi har et fint fællesrum for os selv med bordtennisbord. Og der står også en kaffemaskine, siger han.

Generelt kan det være svært at undgå kontakt med andre gæster.

- Vi bor ikke på verdens største hotel, så man bumper ind i hinanden og siger hej kort. Men vi har fået et fint stort mødelokale, vi kan være i, hvor der er sat ting op til at behandle og hygge sig i, påpeger Nikolaj Jacobsen.

Tirsdag luftede det franske landshold kritik af coronaforanstaltningerne på hotellet i byen Szeged, som ligger knap 200 kilometer sydvest for Debrecen.

Her er franskmændene blevet mødt af almindelige hotelgæster uden mundbind, hvilket Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) kalder en "organisatorisk fejl".

Desuden har det serbiske landshold klaget over mangel og forsinkelse på coronatest.

At EHF ikke har taget ansvar for at give holdene forskellige spisetider på danskernes hotel, ser Nikolaj Jacobsen ikke det store problem i.

- Det er altid godt selv at tage ansvar for ens egne handlinger. Det har jeg det fint med. Et eller andet sted er det fint, at vi selv kan samarbejde og styre det på den måde, lyder det fra landstræneren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.