Træt Geraint Thomas klynger sig til Tour-form i Danmark

Formen er ved at glide Geraint Thomas af hænde under PostNord Danmark Rundt.

Geraint Thomas deltog for lidt over en uge siden i Commonwealth Games, men har ifølge eget udsagn ikke lavet noget som helst frem mod PostNord Danmark Rundt ellers. Onsdag blev han nummer fire på enkeltstarten i Assens. <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Geraint Thomas deltog for lidt over en uge siden i Commonwealth Games, men har ifølge eget udsagn ikke lavet noget som helst frem mod PostNord Danmark Rundt ellers. Onsdag blev han nummer fire på enkeltstarten i Assens. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Geraint Thomas er uden tvivl et af de største navne i dette års PostNord Danmark Rundt, og på onsdagens enkeltstart kørte den tidligere Tour de France-vinder sig da også til en fjerdeplads.

Men waliseren har ikke meget fidus til sig selv i disse dage. Formen, der skaffede ham en tredjeplads i dette års Tour de France, er ved at forsvinde.

- Jeg havde det ikke godt, siger han om sin enkeltstart.

- Jeg mærkede noget spænding i brystet i går (tirsdag, red.). Jeg ved ikke, om det er, fordi jeg ikke havde lavet noget i en uge, og det så var lidt af et chok for systemet at komme hertil.

- Jeg klynger mig stadig til Tour-formen. Men jeg er træt, og som jeg sagde, har jeg noget hoste og lidt spænding i brystet. Det betyder også noget mentalt.

- Med sejren i Schweiz Rundt og præstationen i Touren er formen der, men den er ved at glide mig af hænde, forklarer den 36-årige Ineos-rytter.

Thomas kan meget vel ende som hjælper de kommende dage.

Efter onsdagens etape sidder førertrøjen nemlig på holdkammeraten Magnus Sheffield. Den blot 20-årige amerikaner havde modsat sin erfarne kollega en god fornemmelse ude på den 12,2 kilometer lange rute.

- Der var ikke så meget blæst, og det var en virkelig hurtig rute. Jeg kørte hurtigt fra start, og brostenene var lidt spændende, men jeg fik en god fornemmelse i benene og satte et godt tempo.

- Derfra kunne jeg træde igennem helt til målstregen, siger han.

Med Geraint Thomas, Egan Bernal og Michal Kwiatkowski på holdet kan Sheffield ende med at have to tidligere Tour de France-vindere og en eksverdensmester til at hjælpe sig i Danmark.

- Det er et exceptionelt hold, vi har her. Det er noget helt særligt at få lov til at køre med "G" (Geraint Thomas, red.), Egan og resten. Vi har så rutineret et hold.

- Jeg kan virkelig lære af de her ryttere. Jeg føler, jeg er omringet af mestre, siger han.

Selv om Sheffield er optimistisk, holder han øje med Mathias Skjelmose, der kun er tre sekunder efter i klassementet.

- Vi har et stærkt hold her, men der er kun nogle få sekunder til Skjelmose, og det er hans hjemmebane.

- Så han vil helt klart forsøge noget senere på ugen. Jeg vil bare tage det en dag ad gangen og nyde etapen i morgen (onsdag, red.) med grusstykkerne, siger han.

3. etape fra Otterup til Herning byder på mere end 18 kilometer grusstykker.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.