Tre danskere skal jagte succes i kvindernes Vuelta

Cecilie Uttrup Ludwig, Emma Norsgaard og Julie Leth er alle med i det spanske World Tour-etapeløb.

Cecilie Uttrup Ludwig vandt i august etapeløbet Tour of Scandinavia. Tidligere på sommeren vandt hun en etape i Tour de France. (Arkivfoto). <i>Terje Pedersen/Ritzau Scanpix</i>

Cecilie Uttrup Ludwig vandt i august etapeløbet Tour of Scandinavia. Tidligere på sommeren vandt hun en etape i Tour de France. (Arkivfoto). Terje Pedersen/Ritzau Scanpix

Onsdag bliver kvindernes udgave af Vuelta a España skudt i gang, og tre danske cykelryttere kommer til at stå klar på startstregen.

Etapeløbet får således deltagelse af danmarksmester Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ), Emma Norsgaard (Movistar) og Julie Leth (Uno-X).

Det har de tre danskeres hold afsløret tirsdag.

Kvindernes udgave af Vuelta a España går under navnet Ceratizit Challenge by La Vuelta, og det er ottende gang, løbet afvikles.

I år skal der køres fem etaper. Onsdagens første etape er en holdtidskørsel, hvorefter der venter både flade og bjergrige etaper, inden det hele slutter i den spanske hovedstad, Madrid.

Cecilie Uttrup Ludwig skal forsøge at følge op på triumfen i etapeløbet Tour of Scandinavia, som hun i august vandt samlet. Tidligere på sommeren viste hun storform i Tour de France, hvor hun vandt en etape.

Emma Norsgaard får formentlig mulighed for at spurte efter etapesejre, men kommer i høj grad også til at køre som hjælperytter for stjernen Annemiek van Vleuten, som tidligere på sommeren vandt både Tour de France og Giro d'Italia.

39-årige Annemiek van Vleuten er desuden forsvarende vinder af kvindernes Vuelta.

Julie Leth har allerede kørt både Tour de France og Giro d'Italia i år og snupper altså også en rundtur i Spanien.

Ceratizit Challenge by La Vuelta slutter søndag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.