Trods ny vægtklasse: Femte NM-titel til Pandrup-bokser

Danmark havde stor succes ved de Nordiske Mesterskaber i amatørboksning

Frederik Lundgaard Jensen fortsætter med at vise stor klasse. Arkivfoto: Flemmin Dahl Jensen <i>Flemming Dahl Jensen</i>

Frederik Lundgaard Jensen fortsætter med at vise stor klasse. Arkivfoto: Flemmin Dahl Jensen Flemming Dahl Jensen

BOKSNING:Ordet klasse er efterhånden ikke nok til at beskrive den nordjyske bokser Frederik Lundgaard Jensen, der søndag kunne lade sine arme hæve som tegn på, at han er vinder af de Nordiske Mesterskaber i amatørboksning for femte gang.

Præstationen er ganske speciel, fordi det samtidig var i en ny vægtklasse - den i alt tredje vægtklasse, som han nu kan kalde sig NM-vinder i.

Nordjyden er i år blevet rykket op i 64-kilo-klassen, fordi flere vægtklasser er blevet slået sammen, og dermed er han oppe imod væsentligt større og tungere bokser, end han tidligere har mødt i karrieren.

Men Frederik Lundgaard var alligevel ganske suveræn, og han hentede en sikker sejr i søndagens finale imod hjemmebanefavoritten Niazz Ahmadi.

I det hele taget blev de Nordiske Mesterskaber en stor triumf for det danske bokselandshold, der vender hjem fra Finland med otte guldmedaljer og tre sølvmedaljer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.