Trods skidt optakt: Brøndby tager europæisk favoritværdighed

Brøndby ser sig selv som favoritter mod Pogon Szczecin trods en sløj generalprøve mod FC Nordsjælland.

Anis Ben Slimane og Brøndby tabte søndag 1-3 til FC Nordsjælland i Superligaen. <i>Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix</i>

Anis Ben Slimane og Brøndby tabte søndag 1-3 til FC Nordsjælland i Superligaen. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

En glimrende sæsonstart er blevet vekslet til en lunken én af slagsen for Brøndby IF.

Vestegnsklubben indledte Superligaen med en stærk præstation og sejr mod AGF, men kom søndag ned på jorden igen, da FC Nordsjælland vandt med 3-1 på Brøndby Stadion i anden spillerunde.

Imellem de to superligakampe har Brøndby spillet 1-1 mod polske Pogon Szczecin på udebane i Conference League-kvalifikationen, og på torsdag venter returkampen på hjemmebane.

Midtbaneprofilen Anis Slimane var ikke med i første opgør grundet karantæne, men han er ikke bange for at kalde Brøndby favorit til at gå videre.

- Det er et hold, vi skal kunne slå her på hjemmebane. Det er måske ikke det smarteste at sige, når vi lige har tabt til Nordsjælland, men vi skal kunne slå Pogon her.

- Vi spillede en rigtig fin første halvleg i Polen, og med lidt held kunne vi godt have vundet, men vi har et fint resultat, og nu spiller vi på hjemmebane med vores fans. Vi skal bare blæse dem ud af banen, siger Slimane.

Brøndby-træner Niels Frederiksen var tydeligt skuffet over præstationen mod FC Nordsjælland, men tror også på europæisk avancement torsdag.

- Jeg har hele tiden sagt, det er en 50/50-kamp, og hvis man så klarer udebanekampen med et uafgjort resultat, er man vel marginal favorit på hjemmebane, hvis man tror på, det er bedre at spille hjemme end ude, og det tror jeg trods alt stadigvæk på, siger Niels Frederiksen.

Han vil dog se langt mere fra sine spillere, end det var tilfældet søndag.

- Jeg er enig i, at vi er favoritter, men det er klart, at vi kommer ikke til at vinde, hvis vi spiller som mod FCN. Vi skal løfte niveauet, men det tror jeg også på, at vi kan.

Brøndby savnede kreativitet, vilje og kvalitet mod FCN, og Niels Frederiksen krydser fingre for, at det var en enlig svale.

- Jeg sagde til spillerne efter kampen, at hvis det her er et udtryk for, at vi ikke kan finde ud af at spille Europa om torsdagen og så Superliga søndag, så er det noget rigtig lort.

Brøndby-træneren pointerer dog, at holdet i sidste sæson leverede de bedste resultater i Superligaen, samtidig med Europa League-gruppespillet var i gang.

Hvis Brøndby slår Pogon, venter enten schweiziske Basel eller nordirske Crusaders i tredje og næstsidste kvalifikationsrunde til Conference League.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.