Tuchel: Kepa er en anelse bedre til straffespark end Mendy

Thomas Tuchel forsvarer sin beslutning om at skifte Edouard Mendy ud med Kepa Arrizabalaga i Liga Cup-finalen.

Både Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga og manager Thomas Tuchel var tydeligt skuffet efter nederlaget til Liverpool i Liga Cup-finalen efter straffesparkdrama. <i>David Klein/Reuters</i>

Både Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga og manager Thomas Tuchel var tydeligt skuffet efter nederlaget til Liverpool i Liga Cup-finalen efter straffesparkdrama. David Klein/Reuters

Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga er en anelse bedre i straffesparkskonkurrencer end Edouard Mendy. Derfor valgte Thomas Tuchel at skifte Mendy ud med Arrizabalaga før straffesparkskonkurrencen i søndagens Liga Cup-finale mod Liverpool.

Det forklarer den tyske manager til Sky Sports.

Liverpool vandt finalen over Chelsea efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Kepa Arrizabalaga brændte som den eneste spiller, efter at 21 skytter havde scoret før spanieren.

- Vi har gjort det før med Kepa. Han er en anelse bedre til at redde straffespark, og det er derfor, at jeg traf beslutningen, siger Tuchel til Sky Sports.

- Det er usædvanligt, at alle 11 spillere skal skyde. Han tog det (straffesparket, red.) lidt for hurtigt, tilføjer han.

To gode målmænd i form af Mendy og Liverpools Caoimhin Kelleher, VAR-annulleringer af flere scoringer og mange brændte chancer var årsag til de manglende mål i den ordinære kamp.

Straffesparkskonkurrencen blev vundet af Liverpool med 11-10.

- Vi gav alt, hvad vi havde, og det var en enestående fodboldkamp, siger Thomas Tuchel.

- Man har brug for lidt held. Vi scorede tre gange og havde store chancer. De havde også store chancer. Det var et fair resultat hele vejen frem til uafgjort, tilføjer han.

Den danske landsholdsspiller Andreas Christensen var ikke med i truppen for Chelsea.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.