Tunesiske Jabeur kan skrive historie i US Open-finale

Ons Jabeur kan blive den første afrikaner til at vinde en grand slam, når US Open-finalen spilles lørdag.

I semifinalen slog Ons Jabeur fra Tunesien franske Caroline Garcia i en stensikker sejr. Hendes finalemodstander, polske Iga Swiatek, var ude i en noget tættere affære i den anden semifinale. I tre sæt besejrede hun hviderussiske Aryna Sabalenka. <i>Mike Segar/Reuters</i>

I semifinalen slog Ons Jabeur fra Tunesien franske Caroline Garcia i en stensikker sejr. Hendes finalemodstander, polske Iga Swiatek, var ude i en noget tættere affære i den anden semifinale. I tre sæt besejrede hun hviderussiske Aryna Sabalenka. Mike Segar/Reuters

Hele Tunesien vil følge med lørdag aften, når tunesiske Ons Jabeur spiller US Open-finale mod den polske verdensetter Iga Swiatek.

- Da jeg spillede kvartfinale i tirsdags, var der Champions League samtidig, og normalt handler alt om fodbold i Tunesien, men alle i hjemlandet fulgte med i min kamp i stedet, siger Ons Jabeur.

Den 28-årige tuneser, der ligger nummer fem på verdensranglisten, har allerede skrevet historie.

Med sejren i semifinalen over franske Caroline Garcia blev hun den første kvindelige afrikaner nogensinde til at nå US Open-finalen, og hvis hun vinder lørdag, bliver hun den første afrikaner til at vinde en af tennissportens største turneringer.

Tidligere på året stod hun i Wimbledon-finalen, som var hendes første grand slam-finale, men tabte til Elena Rybakina i tre sæt.

Lørdag aften skal hun så op imod polske Iga Swiatek. En modstander hun tabte til ved seneste møde, som var i finalen ved WTA-turneringen i Rom tilbage i maj.

- Iga taber aldrig finaler, så det bliver rigtig hårdt, men jeg går efter at få revanche. Jeg elsker at spille på det her underlag, og jeg føler, jeg ved, lige hvad jeg skal gøre for at slå hende.

Samlet står der 2-2 i indbyrdes opgør mellem de to spillere. Iga Swiatek ser også frem til et svært opgør.

- Hun er en rigtig solid spiller. En Wimbledon-finale senest siger også noget om, hvor langt hun er kommet. Hun har en anderledes spillestil en mange andre, så det bliver en hård modstander.

- Vores kampe er altid meget fysiske og tætte. Jeg husker også vores seneste møde i Rom som en rigtig tæt kamp. Hun fortjener fuldt ud at stå i denne finale, så jeg tror det bliver et godt opgør, siger Swiatek, når hun kigger frem mod finalen.

Finaleopgøret spilles lørdag aften klokken 22 dansk tid på det legendariske Arthur Ashe Stadium i New York.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.