Tysk minister ønsker Hviderusland udelukket fra EM i fodbold

Lodtrækningen til EM-kvalifikationen nærmer sig, og den tyske indenrigsminister ønsker Hviderusland udelukket.

RB Leipzigs hjemmebane er ét af ti stadioner i Tyskland, der lægger græs til kampene ved EM i Tyskland i 2024. <i>Ronny Hartmann/Ritzau Scanpix</i>

RB Leipzigs hjemmebane er ét af ti stadioner i Tyskland, der lægger græs til kampene ved EM i Tyskland i 2024. Ronny Hartmann/Ritzau Scanpix

Hviderusland bør ikke være i bowlen, når Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) 9. oktober trækker lod til den kommende EM-kvalifikation.

Sådan lyder ønsket fra den tyske indenrigsminister, Nancy Faeser, i en skriftlig henvendelse til Uefas præsident, Aleksander Ceferin.

Det bekræfter en talsmand fra ministeriet over for Der Spiegel fredag, skriver AFP.

Det er Hvideruslands støtte til Ruslands invasion af Ukraine, der udløser kravet om en udelukkelse fra Tyskland, som er vært for EM-slutrunden i 2024.

Uefa har indtil videre udelukket de russiske landshold og klubhold fra sine turneringer på ubestemt tid, mens hviderussiske hold har fået lov at deltage under visse betingelser.

Hviderussiske hold blev i marts således beordret til spille sine hjemmekampe i Uefa-regi på neutral grund og uden tilskuere, og i maj blev det besluttet at holde hold fra Hviderusland og Ukraine adskilt i lodtrækninger til Uefas turneringer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.