Tysk politi om fanballade: Vi har oplevet værre

Det lykkedes politiet at begrænse optøjer i Dortmund. FCK kan endnu ikke sige, hvad klubben vil foretage sig.

Sikkerhedsfolk blev sat ind for at forhindre yderligere ballade på stadion. <i>Kai Pfaffenbach/Reuters</i>

Sikkerhedsfolk blev sat ind for at forhindre yderligere ballade på stadion. Kai Pfaffenbach/Reuters

Politiet i Dortmund har endnu ikke det fulde overblik over balladen i forbindelse med FC Københavns Champions League-besøg i byen.

Men trods ubehagelige billeder både fra centrum af Dortmund og stadion tyder noget på, at det lykkedes at begrænse urolighederne.

- Politiet var i stand til at forhindre yderligere sammenstød mellem fans takket være en stærk indsats, meddeler en talsperson fra Polizei Dortmund.

I en by, der jævnligt lægger stadion til store fodboldkampe, er optøjer da heller ikke noget særsyn.

- I Polizei Dortmund er vi vant til omgang med højrisikokampe. Vi har oplevet alvorlige uroligheder i forbindelse med kampe mod for eksempel Schalke, RB Leipzig og for nogle år siden Galatasaray.

- Man kan ikke sammenligne gårsdagens indsats med de kampe, lyder det.

Politiet melder om kast med fyrværkeri fra både hjemme- og udefans på stadion, hvor der blev brugt tåregas for at forhindre sammenstød mellem hooligans.

Også efter kampen var der ballade uden for stadion og i parkeringsområderne.

FC København oplyser, at man endnu ikke kan svare på, hvordan klubben vil reagere i forhold til ballademagerne på stadion.

Ifølge politiet i Dortmund var der allerede mandag aften optøjer i byens centrum, hvor Brøndby- og Dortmund-hooligans var i klammeri med FCK'ere.

- Det er ikke usædvanligt, at fans fra andre klubber kommer rejsende til kampe og sågar deltager i uroligheder. Det sker i forbindelse med såkaldte fanvenskaber, skriver politiet i Dortmund.

Brøndby IF er ikke vendt tilbage med svar på, hvordan man forholder sig til hændelserne.

Formanden for Fanafdelingen, der er en sammenslutning af "toneangivende fanklubber og -grupper i Brøndby", Lars B. Petersen, har det skidt med, at fodboldklubbens navn er blevet trukket ind i balladen.

- Jeg er både rasende og ked af det efter at have læst de mange vidnesbyrd fra Dortmund. Og at konstatere, at hooligans under påskud at være tilhængere af Brøndby (el. BvB) deltager i urolighederne, gør mig næsten fysisk dårlig. Fodbolden og fodboldfans fortjener så meget bedre, skriver han på Twitter.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.