Tysk succesklub går til kamp mod omstridt CL-reform

Europa League-semifinalisten Eintracht Frankfurt kræver større økonomisk jævnbyrdighed i Europa.

Eintracht Frankfurt har succes i Europa League, men er utilfreds med Uefas europæiske reformer. <i>Hmb Media/Claus/Ritzau Scanpix</i>

Eintracht Frankfurt har succes i Europa League, men er utilfreds med Uefas europæiske reformer. Hmb Media/Claus/Ritzau Scanpix

Den tyske fodboldklub Eintracht Frankfurt kaster sig ind i kampen mod den kontroversielle reform af Champions League, der skal gælde fra sæsonen 2024/25.

Til den tid skal ligaen udvides fra 32 til 36 hold, og det er især fordelingen af de ekstra pladser, der falder tyskerne for brystet.

Ifølge Uefas plan skal to af pladserne nemlig gå til klubber, der ikke har formået at kvalificere sig til Champions League, men som ligger højt på den europæiske rangliste.

På den måde kan ordningen fungere som en slags forsikring for storklubber, der har haft en dårlig sæson i den hjemlige liga og ellers ville gå glip af kampene i den lukrative liga.

Frankfurt er gået sammen med andre klubber fra den europæiske middelklasse. Sammen kræver de, at adgangen til Champions League også i fremtiden sker på baggrund af aktuelle og ikke historiske meriter.

- Når du deltager i Champions League, bliver din europæiske koefficient hele tiden højere, og det bliver et mere og mere lukket system. Den nationale kvalifikation er den vigtigste dør, der skal holdes åben, siger Frankfurt-talsmand Axel Hellmann ifølge dpa.

Den europæiske klubsammenslutning ECA har været med til at udarbejde reformen, som blev præsenteret sidste år, umiddelbart efter at 12 storklubber havde offentliggjort planen om en ny europæisk udbryderliga.

Den plan blev skudt ned, men Eintracht Frankfurt frygter, at Champions League med reformplanerne alligevel bevæger sig i retning af en europæisk superliga.

Der er frem for alt behov for en mere jævn fordeling af de økonomiske midler i Europa, mener den tyske klub.

- Hvis vi ikke gør det, skaber vi vores eget monster. Champions League-klubberne kommer til at generere stadig flere penge, og en dag vil de forsøge at skabe en Super League, fordi det er deres eneste mulighed for at opfylde deres økonomiske behov.

- Det skal vi forhindre, siger Frankfurt-talsmanden.

Den tyske klub har i denne sæson succes i den næststørste europæisk turnering, Europa League. Frankfurt har ekspederet Barcelona ud af turneringen og møder torsdag West Ham i semifinalen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden