U21-træner: Herhjemme dømmer mange Daramy for hårdt

U21-landstræner Jesper Sørensen sætter sin lid til FC København-spilleren Mohamed Daramy i den kommende tid.

Kantspilleren Mohamed Daramy (til højre) kan komme i aktion for FC København i Champions League onsdag aften hjemme mod Sevilla. Senere på måneden venter to vigtige kampe for U21-landsholdet om at komme med til EM. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Kantspilleren Mohamed Daramy (til højre) kan komme i aktion for FC København i Champions League onsdag aften hjemme mod Sevilla. Senere på måneden venter to vigtige kampe for U21-landsholdet om at komme med til EM. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mohamed Daramy er denne sommer vendt tilbage til FC København på et lejemål efter en mislykket sæson i Ajax.

Præstationerne for FCK har været svingende i de syv kampe, han har spillet indtil nu i denne sæson. Endnu er han ikke noteret for assist eller mål.

Alligevel blev han uden den mindste tvivl udtaget af U21-landstræner Jesper Sørensen til de kommende kampe mod Kroatien, der gælder en billet til næste års EM-slutrunde.

- Det ville have været mere overraskende, hvis jeg ikke havde taget Daramy med på U21-holdet.

- Han er et uomtvisteligt stort fodboldtalent, der er ved at udvikle sig til at blive en god spiller, siger Jesper Sørensen.

20-årige Daramy imponerede i comebacket for FCK i en 4-1-sejr hjemme over Brøndby 7. august.

Det var som at spole tiden et år tilbage kort inden skiftet til Ajax. Dengang sprudlede han hver uge i Superligaen.

I den efterfølgende kamp mod Randers udgik han med en skade, og efter et par kampe på sidelinjen har der været længere mellem de gode aktioner.

U21-landstræneren er dog sikker på, at det nok skal komme. Men det kræver tålmodighed.

- Herhjemme er der mange, der dømmer Mohamed rigtigt hårdt. De forventer allerede nu en masse ting fra en spiller, som ikke har spillet regelmæssigt i et år, siger Jesper Sørensen.

Han mener, det er for meget at forlange af Daramy.

- Hvad og hvor meget forventer man, at han skal kunne i forhold til at levere på et stabilt niveau? Jeg tror, at hans niveau kommer til at blive bedre uge for uge.

- Han kommer stille og roligt til at arbejde stabilitet ind i sit spil. Det tager lidt tid, når han kommer fra en periode, hvor han ikke har spillet regelmæssigt og pludselig skal spille hver gang.

- Så er der lidt udsving. Jeg forventer, at de udsving bliver mindre, forudser Jesper Sørensen.

Daramy kan onsdag aften komme i aktion for FCK hjemme mod Sevilla i Champions League. Derefter venter en udekamp mod FC Midtjylland i Superligaen, inden han tilslutter sig U21-holdet.

- Mohamed er en rigtig vigtig spiller for os. Han har været god, hver gang han har været med. Han har en fantastisk mentalitet. Jeg ved, han kommer til at præstere på et højt niveau for os, siger Jesper Sørensen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.