Uefa hædrer Karim Benzema som årets spiller

Real Madrids franske angriber, Karim Benzema, er kåret til årets spiller af Uefa efter en fremragende sæson.

Det er første gang den franske angriber fra Real Madrid, Karim Benzema, løber med titlen som Det Europæiske Fodboldforbunds årets spiller. <i>Ozan Kose/Ritzau Scanpix</i>

Det er første gang den franske angriber fra Real Madrid, Karim Benzema, løber med titlen som Det Europæiske Fodboldforbunds årets spiller. Ozan Kose/Ritzau Scanpix

Real Madrid-angriberen Karim Benzema er blevet kåret til årets spiller i Europa for sæsonen 2021-22.

Franskmanden blev afsløret som vinder i forbindelse med lodtrækningen til Champions League-gruppespillet torsdag.

Karim Benzema imponerede i 2021-22-sæsonen og var Real Madrids helt store profil, da klubben vandt både det spanske mesterskab og Champions League.

Angriberen scorede sammenlagt 42 mål i 44 kampe i de to turneringer.

Real Madrid-stjernen blev efterfulgt af to belgiere i top tre. Manchester City-profilen Kevin De Bruyne tog sig af andenpladsen, mens Thibaut Courtois, der er holdkammerat med Benzema i Real Madrid, endte på en tredjeplads.

Det er første gang Karim Benzema løber med titlen. Sidste år var det Chelseas Jorginho, der blev kåret til årets spiller af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Inden angriberen blev kåret til årets spiller, overrakte Uefa-præsident Aleksander Ceferin sin ”Presidents Award” til italienske Arrigo Sacchi.

Den italienske trænerlegende førte blandt andet AC Milan til to europæiske triumfer i 1989 og 1990.

Derudover blev Englands landstræner Sarina Wiegman kåret til årets træner for kvinder, og Real Madrids Carlo Ancelotti vandt årets træner for mænd. Den spanske angriber Alexia Putellas vandt titlen som årets kvindelige fodboldspiller i Europa.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.