Ukrainsk fodboldklub finder CL-hjemmebane i Polen

Shakhtar Donetsk kommer til at spille sine hjemmekampe i Champions League på Legia Warszawas stadion.

Shakhtar Donetsk har på grund af krigen i Ukraine ikke spillet en betydende kamp siden december sidste år. Siden har klubben spillet adskillige venskabskampe. (Arkivfoto) <i>Angelos Tzortzinis/Ritzau Scanpix</i>

Shakhtar Donetsk har på grund af krigen i Ukraine ikke spillet en betydende kamp siden december sidste år. Siden har klubben spillet adskillige venskabskampe. (Arkivfoto) Angelos Tzortzinis/Ritzau Scanpix

Shakhtar Donetsks modstandere i Champions League kommer til at rejse til Polen, når de i efteråret skal møde den ukrainske fodboldklub.

På Twitter skriver Legia Warszawa, at Shakhtars kampe vil blive spillet på den polske hovedstadsklubs stadion, Stadion Wojska Polskiego.

Shakhtar kan på grund af krigen i Ukraine ikke spille på sin sædvanlige hjemmebane i Donetsk, som ligger i den østlige del af landet.

Det er langt fra uvant for den ukrainske storklub ikke at spille på eget græs. Siden 2014 har Shakhtar således været fordrevet fra Donetsk på grund af uroligheder i det østlige Ukraine.

Shakhtar har siden både spillet i de ukrainske byer Lviv og Kharkiv, ligesom klubbens hovedkvarter er blevet flyttet til hovedstaden Kyiv.

Men på grund af krigen i Ukraine vil Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) ikke afholde kampe i landet, hvorfor Shakhtar altså har flyttet sine kampe til Polen. Der er plads til 31.000 tilskuere på Stadion Wojska Polskiego.

Shakhtar er som ukrainsk mester direkte kvalificeret til gruppespillet i Champions League.

En anden ukrainsk klub, Dynamo Kyiv, er med i kvalifikationen til Europas fineste klubturnering, der indledes i den kommende uge. Her skal Dynamo Kyiv møde tyrkiske Fenerbahce.

Den ukrainske hovedstadsklub kommer i den duel til at spille sin "hjemmekamp" i Lodz i Polen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.