Ukrainsk tennisstjerne nægter at spille mod russere

Elina Svitolina siger, at hun ikke vil spille mod russere og hviderussere, før ATP, WTA og ITF tager affære.

Elina Svitolina er Ukraines bedst rangerede spiller i kvindetennis. Hun er nummer 15 på verdensranglisten. (Arkivfoto) <i>Morgan Sette/Reuters</i>

Elina Svitolina er Ukraines bedst rangerede spiller i kvindetennis. Hun er nummer 15 på verdensranglisten. (Arkivfoto) Morgan Sette/Reuters

Endnu en ukrainsk atlet stempler mandag aften ind i konflikten mellem Ukraine og Rusland.

Det er den kvindelige tennisspiller Elina Svitolina, som i øjeblikket er rangeret som verdens 15.-bedste kvindelige tennisspiller. Det gør hende til Ukraines bedst rangerede spiller i kvindetennis.

Og så er hun færdig med at spille mod russere og hviderussere. I hvert fald indtil de tre største internationale tennisforbund tager affære i konflikten mellem Ukraine og Rusland.

Det skriver hun på det sociale medie Twitter.

- Jeg vil gerne gøre det klart, at jeg hverken kommer til at spille i morgen i Monterrey (kamp mod russiske Anastasia Potapova tirsdag, red.) eller nogen som helst anden kamp mod russiske eller hviderussiske tennisspillere, indtil vores forbund tager den nødvendige beslutning, skriver hun.

"Den nødvendige beslutning" er en henvisning til Den Internationale Olympiske Komités (IOC) seneste anbefaling til sportsforbund om kun at lade russiske og hviderussiske atleter deltage i sport som neutrale - altså ikke under de russiske eller hviderussiske flag.

På den måde vil tenniskampe være fri for russiske og hviderussiske symboler som flag og nationalsange.

Det er den anbefaling, som Svitolina vil have de tre store internationale tennisforbund til at følge. Forbundene er herrernes tennisforbund, ATP, kvindernes pendant, WTA, og Det Internationale Tennisforbund (ITF).

Hun understreger, at hun ikke bebrejder russiske og hviderussiske atleter for invasionen af Ukraine.

- De er ikke ansvarlige for invasionen af vores hjemland, skriver Svitolina.

- Hvad mere er, vil jeg gerne benytte muligheden for at hylde alle de spillere - især russere og hviderussere - som modigt har gjort deres modstand mod krigen tydelig. Deres støtte er essentiel.

Elina Svitolina har også delt opslaget på Instagram, hvor den ukrainske pensionerede tennisspiller Sergiy Stakhovsky har delt opslaget.

Stakhovsky har vundet fire ATP-titler i sin karriere. Lørdag oplyste han, at han havde meldt sig til den ukrainske hær. Han har ingen militærerfaring, men han ved, hvordan man bruger en pistol, sagde han.

Også den ukrainske sværvægtsbokser Wladimir Klitschko har meldt sig ind i den ukrainske hær. Det samme har hans bror, Vitali Klitschko, som er tidligere bokser og nu borgmester i den ukrainske hovedstad, Kiev.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.