Ung cykelrytter er uenig i hård kritik fra Roglic om styrt

Fred Wright har modtaget ubehagelige beskeder, efter at Primoz Roglic udgik af Vuelta a España.

Mads Pedersen (grøn trøje) spurtede sig til sejr, mens Fred Wright (rød trøje) og Primoz Roglic (gul trøje) stødte sammen, og sidstnævnte styrtede. <i>Angel Fernandez/Ritzau Scanpix</i>

Mads Pedersen (grøn trøje) spurtede sig til sejr, mens Fred Wright (rød trøje) og Primoz Roglic (gul trøje) stødte sammen, og sidstnævnte styrtede. Angel Fernandez/Ritzau Scanpix

- Det var uacceptabelt.

To dage efter det styrt, der sendte Primoz Roglic ud af Vuelta a España, langede den slovenske cykelrytter fredag hårdt ud efter kollegaen Fred Wright.

Roglic og Wright stødte sammen i situationen, der skete i slutningen af cykelløbets 16. etape.

Her spurtede de begge med om sejren, der endte med at gå til Mads Pedersen. Men Roglic røg hårdt i asfalten, og smerterne var så slemme, at han ikke stillede til start dagen efter.

Wright mener dog ikke, at han var skyld i uheldet. Det skriver han på Twitter.

- Det var virkelig hårdt at læse, og jeg er ret skuffet. Jeg synes, det er unfair. Holdet og jeg har kigget billederne igennem, og jeg synes helt ærligt ikke, at jeg gjorde noget forkert. Det var bare et uheld, der skete i løbet.

- Det var et stort tab for løbet, og jeg forstår fuldt ud, at han må være skuffet. Jeg er sikker på, at han snart vil dominere løb igen. Han var så imponerende for tre dage siden, og jeg er ærgerlig på hans vegne, skriver den 23-årige brite.

Han tilføjer, at han har fået tilsendt nogle "ret ubehagelige beskeder" fra folk i kølvandet på styrtet.

Den knap ti år ældre Roglic pustede godt til ilden, da han i en meddelelse på Jumbo-Vismas hjemmeside gav sin udlægning af den dramatiske episode.

- Det må ikke kunne ske. Folk er hurtigt videre, som om intet er sket. For mig gælder det ikke. Det er ikke den måde, sporten skal fortsætte. Det vil jeg gerne gøre klart.

- Efter styrtet tog det lidt tid for mig at få klarhed over det. Jeg spurgte mig selv: Hvordan kan det være? Min konklusion er, at måden, det skete på, var uacceptabel.

- Ikke alle så situationen rigtigt. Styrtet blev ikke forårsaget af en dårlig vej eller mangel på sikkerhed, men af en rytters adfærd, lød den krasse kritik på holdets hjemmeside.

De seneste tre års vinder af Vueltaen fik opbakning af Jumbo-Vismas direktør, Richard Plugge.

- For ti år siden råbte de ældre ryttere op, fordi de unge viste mindre respekt, tog uansvarlige risici og pressede sig til plads overalt. De unge ryttere fra dengang er de ældre i dag. Men du hører stadig de samme diskussioner, selv om vi er kommet en generation frem.

- Det skal ændre sig. Jeg er glad for, at Primoz fortæller åbent om det og nævner rytteres adfærd, sagde han.

Det er endnu uvist, om Roglic kommer tilbage i denne sæson.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.