Ung landsholdskomet stråler af selvtillid

Efter et vildt 2022 står selvtillidsfulde Rasmus Højlund nu foran sin debut på landsholdet.

Allerede på førstedagen hev Kasper Hjulmand unge Rasmus Højlund til side, for at vise, hvordan han håber, at den unge angriber kan bidrage på landsholdet. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Allerede på førstedagen hev Kasper Hjulmand unge Rasmus Højlund til side, for at vise, hvordan han håber, at den unge angriber kan bidrage på landsholdet. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Rasmus Højlund har svært ved at skjule begejstringen over at spille fodbold for tiden. Selvtilliden stråler ud af den 19-årige angriber, der nu også er udtaget til landsholdet for første gang.

I vinter skiftede angriberen tilværelsen på bænken i FC København ud med østrigske Sturm Graz. Nu er han røget videre til Serie A og kommet på landsholdet.

- Det er gået stærkt. Jeg fik måske et lille nederlag i FCK, hvor jeg havde behov for at prøve noget nyt.

- Jeg havde brug for en ny udfordring, og den tog jeg så i Sturm, hvor der var et fedt projekt til mig. Det er så gået meget godt, kan man sige, siger Rasmus Højlund.

Landsholdsangriberen fik hurtigt succes i østrigsk fodbold, hvor han lavede 12 mål og 4 måloplæg i 21 kampe.

Det betød, at der var stor interesse for angriberen i sommerens transfervindue, hvor det endte med et skifte til italienske Atalanta.

- Der var en masse interesse, men i sidste ende så kom det også an på, hvad både jeg og Sturm Graz ville, og det endte så med Atalanta.

- Jeg synes, at der var et spændende sportsligt projekt for mig og en god konkurrencesituation, som jeg synes så spændende ud, siger landsholdsangriberen.

Rasmus Højlund er kommet godt fra start i Italien, hvor det er blevet til et mål og et oplæg i de første fire kampe.

Landstræner Kasper Hjulmand var op til den igangværende landsholdssamling nede og se Rasmus Højlund, da han scorede i sin debut for Atalanta.

Dagen inden landsholdet skulle udtages, kom der så et opkald fra landstræneren.

- Jeg sad med min far på hotelværelset, så vi gav hinanden en bjørnekrammer, og der var da også en tåre eller to. Det var megafedt, siger en stolt Rasmus Højlund.

Kasper Hjulmand taler i rosende vendinger, når snakken falder på den unge angriber.

- Det er en ung spiller med mod på tilværelsen. Han er opportunistisk, og han er et godt sted, hvor han er godt kørende.

- Han tror på sig selv, og han har meget at lære endnu, han er ikke en fuldt uddannet fodboldspiller, men han har en ungdommelig power og tro på sig selv, siger landstræneren.

Selvtilliden stråler også ud af den unge angriber, der ser frem til de kommende dage i landsholdslejren.

- Forhåbentlig kan jeg få så meget spilletid som muligt og så vise, at jeg er god nok til at være med. Jeg skal da tro på, at jeg er god nok til at komme med til VM. Andet ville være fjollet, når jeg står her nu.

- Der er selvfølgelig mange gode på min position, men jeg vil gøre mit bedste, og så er det op til trænerstaben, om jeg skal med eller ej, siger Rasmus Højlund.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden