Ungt boksetalent sikrer første danske EM-guld i 26 år

20-årige Nikolai Terteryan blev onsdag amatøreuropamester ved U22-EM med en sikker finalesejr over waliser.

Weltervægteren Nikolai Terteryan i rødt er nykåret U22-europamester i boksning. (Arkivfoto) <i>Dorthe Adelfred/Free</i>

Weltervægteren Nikolai Terteryan i rødt er nykåret U22-europamester i boksning. (Arkivfoto) Dorthe Adelfred/Free

Det er bestemt ikke hverdag, at Danmark får en europamester ikke amatørboksning. Men det skete onsdag - for første gang siden 1996.

Den 20-årige weltervægter Nikolai Terteryan leverede en stærk finale ved U22-EM mod den walisiske mester Loan Croft, der blev besejret med 5-0.

Forud var gået fire kampe, som det danske talent havde vundet med enten 4-1 eller 5-0 over andre nationale mestre i vægtklassen.

Det oplyser Danmarks Bokse-Union (Dabu) i en pressemeddelelse.

Dermed har Danmark for første gang fået en amatøreuropamester i den hårdtslående sport, siden Hassan Al vandt EM-guld i 1996, da det foregik på dansk grund.

Før det var Brian Nielsen, også kendt som "Super Brian", i 1991 samt Johnny Bredahl og Søren Søndergaard i 1987 de seneste danske EM-medaljetagere. Alle tre vandt bronzemedaljer ved de respektive europamesterskaber.

Årets U22-EM blev bokset i kroatiske Porec, hvor Danmark havde fire deltagere med blandt de i alt 319 boksere fra 39 forskellige nationer ved mesterskabet.

Melissa Mortensen nåede til kvartfinalen, det samme gjorde Elias Idrissi, mens Abdallah Abou Arab måtte se sig besejret i 16.-delsfinalen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden