United bekræfter Pogbas transferfri afgang denne sommer

Efter længere tids rygter er det nu officielt, at Paul Pogba skifter væk fra Manchester United.

Paul Pogba kom til Manchester United som ungdomsspiller, og efter en afstikker til Juventus hentede den engelske klub ham retur. (Arkivfoto) <i>Paul Ellis/Ritzau Scanpix</i>

Paul Pogba kom til Manchester United som ungdomsspiller, og efter en afstikker til Juventus hentede den engelske klub ham retur. (Arkivfoto) Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Så er det officielt. Paul Pogba er ikke Manchester United-spiller, når næste sæson indledes.

Den engelske klub bekræfter onsdag på sin hjemmeside, at den franske landsholdsspiller forlader United denne sommer, hvor han har kontraktudløb.

- Klubben kan meddele, at Paul Pogba forlader Manchester United med udgangen af juni, når hans kontrakt udløber, står der på hjemmesiden.

29-årige Pogba drog allerede som 16-årig fra Frankrig til Manchester Uniteds ungdomsakademi. Kampen om pladserne på den centrale midtbane gjorde dog, at han i 2012 skiftede til Juventus.

Her udviklede han sig til en stor profil på det suveræne tophold i Serie A. Det fik United til i 2016 at betale i omegnen af 800 millioner kroner for at få ham retur. Det gjorde Pogba til verdens dyreste spiller på daværende tidspunkt.

Tilbage på Old Trafford er det dog aldrig blevet til den helt store succes for hverken Pogba eller United.

Han har af fansene ofte fået kritik for sin attitude og lyst til at arbejde hårdt for holdet.

Det blev til 233 kampe, 39 mål og 51 målgivende afleveringer for Pogba i Manchester United. Sejren i Europa League i 2017 var hans største triumf med klubben. Samme år vandt klubben også Liga Cuppen.

Med Juventus nåede han fire mesterskaber og to pokaltitler.

I 2013 vandt han Golden Boy-prisen, som gives til Europas største talent. Han var med til at sikre Frankrig VM-titlen i 2018 i Rusland.

Også midtbanekollegaen Jesse Lingard er fortid i den engelske storklub.

United skriver på sin hjemmeside, at englænderen ikke får forlænget sin kontrakt, som udløber ved månedens udgang.

29-årige Lingard var udlejet til West Ham i sæsonen 2020/21, men vendte sin tilbage til United. Her blev det dog kun til 548 minutters spilletid på tværs af alle turneringer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.