Vendelbo i semifinale

Victor Svendsen, der er nummer 75 på verdensranglisten, leverede fredag en stor overraskelse i Korea Open

Victor Svendsen blev sidste år danmarksmester, efter at Viktor Axelsen og Anders Antonsen havde meldt afbud til DM. <i>Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Victor Svendsen blev sidste år danmarksmester, efter at Viktor Axelsen og Anders Antonsen havde meldt afbud til DM. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

BADMINTON:Den nordjyske badmintonspiller Victor Svendsen har overraskende spillet sig frem til semifinalen ved Korea Open.

Fredag nedlagde den 26-årige hjørringenser, der rangerer som nummer 75 i verden, en af turneringens favoritter, da han slog indoneseren Shesar Hiren Rhustavito med 21-14, 21-12.

Rhustavito rangerer som nummer 24 i verden, så det var et opsigtsvækkende resultat af danskeren.

I lørdagens semifinale venter kineseren Hong Yang Weng, som på forhånd virker som en overkommelig opgave. Weng er placeret som nummer 156 i verden.

Skulle det ende med en dansk finaleplads, så kan Victor Svendsen til gengæld se frem til en vanskelig opgave mod en topspiller.

I den anden semifinale står Jonatan Christie fra Indonesien og indiske Kidambi Srikanth over for hinanden. De rangerer henholdsvis som nummer 8 og 12 i verden.

Victor Svendsen er måske ukendt for de fleste, men sidste år blev han danmarksmester, efter at profilerne Viktor Axelsen og Anders Antonsen havde meldt afbud. Han spiller til daglig førstesingle hos Vendsyssel Elite Badminton.

Turneringen i Suncheon er rangeret som en Super 500-turnering, som er det tredjehøjeste niveau på World Touren. På grund af corona har Korea Open været ramt af mange afbud.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.