Ustoppelig Lewandowski scorer to i Barcelonas pligtsejr

Bundproppen Elche fik ikke et ben til jorden på Camp Nou, hvor Robert Lewandowski igen viste klassen.

Robert Lewandowski har i alt scoret 11 mål i 8 kampe for FC Barcelona. <i>Albert Gea/Reuters</i>

Robert Lewandowski har i alt scoret 11 mål i 8 kampe for FC Barcelona. Albert Gea/Reuters

Robert Lewandowski har indledt sin FC Barcelona-karriere med bulder og brag, og lørdag lagde han et nyt lag på sin målstatistik.

Otte mål i seks La Liga-kampe er polakken oppe på, efter at han to gange lynede i Barcelonas stensikre 3-0-sejr over bundproppen Elche.

Foruden målene i La Liga har han desuden scoret tre i Champions League, hvor Barcelona har spillet to kampe.

Sejren over Elche betyder, at Barcelona stryger op på førstepladsen, hvor klubben har et point mere end Real Madrid, som dog har en kamp i hånden.

I lørdagens opgør havde Barcelona, som sparede Andreas Christensen, pæne vilkår for at hale en sejr i land, og det havde Lewandowski en stor del af ansvaret for.

Allerede efter et kvarter blev Elche således reduceret til ti mand. Gonzalo Verdu trak i nødbremsen, da Lewandowski var på vej til at få en friløber, og så fik Elche-anføreren rødt kort.

Derefter blev hans sagesløse holdkammerater presset helt i bund, og efter 34 minutter var Barcelonas polske spydspids på pletten for første gang i kampen.

Værterne kombinerede på tværs af banen, og til sidst lagde 18-årige Álex Balde bolden fladt ind foran mål, hvor Lewandowski vinklede kuglen over stregen.

Syv minutter senere viste Memphis Depay glimt af den klasse, han alt for sjældent har vist i Barcelona. Hollænderen modtog bolden i feltet med en mand i ryggen, vendte rundt på en tallerken og plaffede den i nettaget.

Kortvarigt så det ud til, at Pedri havde gjort det til 3-0 inden pausefløjt, men stortalentet var i offside, inden han sendte bolden over stregen.

På trods af annulleringen af målet var Elche-træner Francisco Rodriguez så stiktosset, at han blev bortvist.

Opgøret var egentlig ikke særlig interessant. Elche stod langt tilbage, mens Barcelona forsøgte at navigere sig forbi muren af hvidklædte gæster.

Det lykkedes igen kort inde i anden halvleg, da Lewandowski afgjorde kampen. Elche lykkedes ikke med at sparke bolden væk, og til sidst endte den for fødderne af Lewandowski midt i feltet, hvor polakken scorede sikkert.

Elche var prisgivet og ligger fortsat sidst i La Liga med ét sølle point.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.