Utrolige Haaland bliver en stor mundfuld for eksklubben

Erling Haaland er kommet flyvende fra start i Manchester City, og Dortmund får svært ved at tæmme ham.

Erling Haaland har scoret 12 mål i blot 8 kampe, siden han er skiftet til Manchester City. <i>Thomas Coex/Ritzau Scanpix</i>

Erling Haaland har scoret 12 mål i blot 8 kampe, siden han er skiftet til Manchester City. Thomas Coex/Ritzau Scanpix

Skæbnen ville, at Erling Haaland og Manchester City havnede i samme Champions League-gruppe som Borussia Dortmund, der havde nordmanden på kontrakt indtil denne sommer.

Onsdag aften tørner de to klubber sammen i Manchester. Haalands tidligere holdkammerat i Dortmund Jude Bellingham erkender, at Dortmund-defensiven kommer på en svær opgave.

- For at være ærlig ved jeg faktisk ikke, hvordan man skal stoppe ham, lyder det fra Bellingham ifølge AFP.

- Han er en spiller med store kvaliteter og enorme fysiske fordele, som gør ham så farlig.

Med 12 mål i bare 8 kampe siden skiftet til Manchester City har Erling Haaland da også sendt nok med advarsler til de forsvarsspillere, der har udsigt til at møde ham.

Før City-skiftet var nordmanden også en farlig herre på den store scene. Han står samlet noteret 25 mål i 20 Champions League-kampe. Målene er scoret for Salzburg, Dortmund og City.

Ifølge City-træner Pep Guardiola kan modstanderne dog se frem til, at Haaland i fremtiden bliver endnu sværere at dæmme op for.

- Han er 22 år og kan blive endnu bedre. Samhørigheden med holdkammeraterne vil over tid blive bedre, og så bliver han en endnu bedre spiller, siger den spanske træner ifølge AFP.

City råder over hele fire spillere med en fortid i Dortmund. Manuel Akanji og Sergio Gómez er skiftet til de engelske mestre denne sommer ligesom Haaland, mens City-anfører Ilkay Gündogan skiftede fra den tyske klub til City i 2016.

Sidstnævnte er også voldsomt imponeret over, hvad han har set fra Erling Haaland, på den korte tid de har haft sammen i City.

- Statistikkerne taler for sig selv. Han er fantastisk på banen, men hans karakter, attitude og vilje uden for banen er utrolig, forklarer Gündogan.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.