Varieret modstand styrker god følelse i landsholdstruppen

Norge og Brasilien er to forskellige størrelser, og det ruster det danske landshold godt til EM-slutrunden.

Stine Larsen (til højre) mener, at det danske landshold er, hvor det skal være inden EM. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Stine Larsen (til højre) mener, at det danske landshold er, hvor det skal være inden EM. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Når Danmarks fodboldkvinder onsdag foretager den sidste finpudsning af kampformen før EM i England, så bliver det en anden fodboldmæssig oplevelse end mod de teknisk stærke brasilianere i sidste uge.

I Viborg skal danskerne nemlig op mod Norge, som griber fodboldspillet an på en anden måde end Brasilien, og landsholdet drager fordel af den forskelligartet modstand.

Det mener angriber Stine Larsen, som mod Brasilien så begivenhederne udfolde sig fra bænken, fordi hun er kommet til skade med sin hånd og derfor blev holdt ude for at være på den sikre side inden EM.

- Teknisk bliver der skruet lidt ned mod Norge, men taktisk bliver der skruet op. Norge er en svær modstander, som kan lide at spille på en måde, som vi kender fra flere af de andre europæiske nationer, siger Stine Larsen.

Hun fik rigtig meget ud af at se danskernes indsats i kampen mod Brasilien, hvor mere end 21.000 tilskuere var på lægterne i Parken.

- Først og fremmest fik vi en fantastisk oplevelse med de mange tilskuere, og fodboldmæssigt lykkedes vi med mange ting, siger Stine Larsen og uddyber.

- Vi er særligt glade for, at vores pres sad så godt, som det gjorde. Det har vi ikke kunnet øve os så meget på i kvalifikationen, siger hun med henvisning til, at Danmark har domineret mange af sine kampe i det seneste år meget tungt.

- Det defensive arbejde fungerede rigtig godt, så det skal vi holde fast i, for det får vi brug for ved EM, siger Stine Larsen.

Danmark skal ved EM møde de meget stærke nationer Tyskland og Spanien. Her kan danskerne komme under hårdt pres, og den følelse fik de en snert af mod Brasilien, selv om det endte med en sejr på 2-1.

Erfaringer fra testen mod Brasilien og fra træningsbanen i Helsingør giver Stine Larsen masser af optimisme før EM-premieren mod Tyskland i næste uge.

- Vi skal forhåbentlig gå fra banen mod Norge med en god følelse af, at vi er klar og står skarpt til EM. Vi skal faktisk bare bygge ovenpå det, vi har arbejdet med, og det, vi fik ud af kampen mod Brasilien.

- Men så er vi også ved at være der, hvor vi skal være, siger Stine Larsen selvsikkert.

Efter testkampen mod Norge venter flere træningspas i Danmark, inden holdet drager mod England mandag i den kommende uge.

Den første kamp ved EM bliver spillet på Brentford Community Stadium i London fredag den 8. juli. Onsdagens testkamp løber af stablen klokken 18.00.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.