Vejle fastholder pokaldrømme trods stor udfordring

Selv om FC Midtjylland med en 1-0 føring ligner sikre semifinalevindere, tror Vejle fortsat på pokalsucces.

Første opgør i pokalsemifinalen endte 1-0 til FC Midtjylland. Vejle vil forsøge at vende skuden onsdag, når klubben på udebane spiller andet opgør. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Første opgør i pokalsemifinalen endte 1-0 til FC Midtjylland. Vejle vil forsøge at vende skuden onsdag, når klubben på udebane spiller andet opgør. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Vejle Boldklub står over for en stor udfordring, når klubben onsdag skal forsøge at indhente et 1-0-nederlag i andet semifinaleopgør mod FC Midtjylland i Sydbank Pokalen

Mens FC Midtjylland brillerer som nummer to i superligatabellen med tre point op til FC København på førstepladsen, befinder Vejle sig under nedrykningsstregen med blot fire ligakampe tilbage i sæsonen.

Trods problemer i ligaen har vejlenserne formået at nå semifinalen i pokalturneringen, og selv om klubben er bagud efter første opgør, lever troen på en pokalfinale i bedste velgående, fortæller assistenttræner Claus Nørgaard.

- Favoritværdigheden ligger hos FC Midtjylland, men vi tror stadig, at vi er i stand til at vinde. 1-0 er stadig en åben kamp, så vi går selvfølgelig efter at levere et resultat, der kan bringe os videre i finalen, siger Vejle-assistenten.

Hvis Vejle når finalen, bliver det første gang siden 1981, hvor klubben vandt pokalen med en 2-1-finalesejr over BK Frem. Formår klubben at gentage bedriften, udløser det europæiske gruppekampe i enten Europa League eller Conference League.

Hvis det lykkes, får det historisk betydning for klubben, fortæller klubbens direktør, Henrik Tønder, som også holder fast i drømmen om pokalsucces.

- Det er klart, at det ville være næste kapitel i Vejle Boldklubs historie. Både i forhold til fortællingen, men der er selvfølgelig også en gigantisk økonomisk gulerod, hvis man skulle klare sig godt i finalen.

- Det ville gøre en kæmpe forskel, for vi snakker mange millioner kroner, hvis det bliver til europæisk fodbold, siger han.

Selv om Vejle har nok at se til i Superligaen, forsikrer Claus Nørgaard, at kampen mod FC Midtjylland er af høj prioritet.

- Det er stort for klubben at være i pokalsemifinalen. Også for spillerne. En pokalfinale er noget, som alle vil huske resten af karrieren, så vi vægter det højt, siger han.

Claus Nørgaard understreger samtidig, at Vejle befinder sig i midten af et tæt program. Det kan ende med at blive en afgørende faktor for Vejle, som ikke besidder samme bredde i truppen som flere af konkurrenterne. Det har man dog ikke tænkt sig at dvæle ved, lyder meldingen.

- Vi tager en kamp ad gangen, og det er sådan, det er, siger Claus Nørgaard.

Pokalbraget mellem Vejle og FC Midtjylland spilles onsdag klokken 18 på MCH Arena.

Torsdag klokken 18 skal Sønderjyske ligeledes forsøge at indhente et nederlag i DBU Pokalen i andet opgør af semifinalen, som OB fører 3-2.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.