Viborg-anfører kræver koncentration i europæisk skæbnekamp

Jeppe Grønning håber på stor opbakning mod FK Suduva, som øjner sin chance for at lave en overraskelse.

Stor opbakning fra tribunerne kan blive afgørende i en tæt kamp mod FK Suduva, mener Jeppe Grønning (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Stor opbakning fra tribunerne kan blive afgørende i en tæt kamp mod FK Suduva, mener Jeppe Grønning (Arkivfoto). Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Viborg FF har torsdag en gylden mulighed for at spille sig en runde videre i Europa for kun anden gang i klubbens historie.

Efter 1-0 hos FK Suduva i Litauen for en uge siden skal holdet gøre arbejdet færdig på hjemmebane, og anfører Jeppe Grønning tager intet for givet.

- I det første opgør scorede vi først det ene mål et kvarter før tid, som lige nu er det mål, som er forskellen på de to hold.

- Så vi ved, at det kræver tålmodighed og koncentration, og kan vi lykkes med det, så tror jeg også på, at vi går videre, siger Grønning til klubbens hjemmeside inden opgøret i Conference League-kvalifikationen.

Flere hundrede Viborg-fans havde for en uge siden taget turen til Litauen, og kaptajnen håber igen på stor støtte fra tribunerne.

- Der kommer formentlig flere tilskuere på stadion, og jeg håber på, at vi igen kan få rigtig stærk opbakning igen.

- Det betyder meget for os alle sammen, og det kan blive en afgørende faktor i en tæt kamp, siger Grønning.

FK Suduva har haft fuld fokus på returkampen mod Viborg i den seneste uge, mens Viborg ind i mellem har tabt 1-3 til AGF i Superligaen.

Det kan blive en fordel for udeholdet, mener Suduva-træner Miguel Moreira.

- Vi vil forsøge at udnytte vores styrker, og vi ved, at Viborg tabte sin seneste kamp i Superligaen. De kommer fra et nederlag og er måske også lidt trætte, og det kan være en fordel for os, som vi skal forsøge at udnytte, siger portugiseren til klubbens Youtube-kanal.

Han mener desuden, at Suduva som underdog kan spille helt frit.

- Vi er bagud 0-1, og vi har intet at tabe. Der er nul procent pres på os, men vi har 100 procent ambitioner om at vinde og gå videre, siger Miguel Moreira.

Der er kickoff i Viborg klokken 19.

Viborg FF skal vinde tre dobbeltopgør, hvis holdet skal være en del af gruppespillet i Conference League i efteråret. I tilfælde af sejr over Suduva skal holdet i næste runde møde B36 Torshavn fra Færøerne eller Tre Fiori fra San Marino.

Viborg FF har blot én gang tidligere været med i en europæisk turnering. Det var i 2000/01-sæsonen, hvor holdet slog CSKA Moskva med samlet 1-0 og siden tabte til spanske Rayo Vallecano på reglen om udebanemål i Uefa Cuppen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
AaB rykker nærmere salg til udenlandsk investor
Luk