Viborg-back vil betale fans tilbage med god fodbold

Det er ikke gået ubemærket hen hos Viborg, at klubben er begyndt at tiltrække større og større opmærksomhed.

Viborg-backen Christian Sørensen vil med godt fodboldspil forsøge at betale tilbage til fansene for støtten under kampene. Det lykkedes ikke i søndagens 0-1-nederlag ude til Randers FC, men han tror alligevel på sejr over West Ham på torsdag. <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Viborg-backen Christian Sørensen vil med godt fodboldspil forsøge at betale tilbage til fansene for støtten under kampene. Det lykkedes ikke i søndagens 0-1-nederlag ude til Randers FC, men han tror alligevel på sejr over West Ham på torsdag. Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Omkring 600 Viborg-fans var rejst til London, da holdet i torsdags spillede på London Stadium mod engelske West Ham i den første af to kampe om at komme i Conference League.

Selv om viborgenserne tabte opgøret 1-3, var opbakningen fra lægterne ikke til at tage fejl af, og det kan mærkes i klubben.

I slutningen af juli offentliggjorde Viborg desuden, at klubben for første gang nogensinde har mere end 2000 faste sæsonkortholdere.

Ifølge backen Christian Sørensen betyder det også, at holdet forpligter sig til at levere mere underholdende fodbold.

- Vi prøver at betale tilbage med noget godt fodboldspil og en masse mål, og det synes jeg faktisk, at vi lykkes rigtig godt med langt hen ad vejen, siger Christian Sørensen.

Den ekstra opbakning skal især gælde, når Viborg på torsdag igen møder West Ham.

Selv om holdet er bagud med to mål fra kampens begyndelse, er Christian Sørensen overbevist om, at det kan lykkes at vende resultatet med hjælp fra tilskuerne.

- Det er klart, at vi har bruge for ekstra opbakning på torsdag, men jeg er heller ikke i tvivl om, at fansene nok skal være der hele kampen igennem.

- De vil give alt, og vi vil selvfølgelig prøve på det samme. Sker det, så skal alting nok gå op i en højere enhed, siger Christian Sørensen.

Han forsøger at bruge energien fra fansene så meget som muligt, og han er ikke i tvivl om, hvorfor holdet har formået at tiltrække flere og flere fans.

- Det var voldsomt (opbakningen mod West Ham, red.). Det er sådan noget, Viborg kan. Fansene har et godt sammenhold og fællesskab, og det er fantastisk at være en del af.

- Folk kommer, på grund af den måde vi spiller på. Vi har også en masse personlighed på holdet, og det kan folk godt lide at se.

- Vi nyder den opbakning, der er, og vi nyder at se den hype, der er omkring holdet, siger Christian Sørensen.

Viborg-træner Jacob Friis er også glad for den opbakning, som holdet fik i torsdags og igen i søndagens 0-1-nederlag til Randers FC i Superligaen.

- Det er fantastisk. Det var ikke bare fantastisk imod West Ham, men også imod Randers.

- Tilskuerne skal have en stor ros, og jeg ved, at spillerne kan mærke det. Det giver dem et ekstra nøk, siger cheftræneren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.