Viborg er tilbage i Europa: Skal spille på to heste

Viborgs europæiske deltagelse må ikke gå ud over klubbens resultater i Superligaen, siger Viborg-sportschef.

Viborg åbnede superligasæsonen med en 2-1-sejr hjemme over AaB. Torsdag gælder det en udekamp i Litauen. <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Viborg åbnede superligasæsonen med en 2-1-sejr hjemme over AaB. Torsdag gælder det en udekamp i Litauen. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Superligaklubben Viborg FF vender torsdag aften tilbage til europæisk fodbold efter 22 års fravær, når viborgenserne møder FK Suduva fra Litauen på udebane i den første af to kampe i anden runde af kvalifikationen til Conference League.

Det europæiske comeback vækker stor glæde i Viborg, men det må samtidig ikke fjerne fokus fra klubbens levebrød, Superligaen. Sådan lyder det fra sportschef Jesper Fredberg.

- Vi er bevidste om, at vi er havnet i Europa, fordi vi har gjort det godt i Superligaen. Det skal vi fortsætte med. Så vi spiller på to heste lige nu. Vi vil jagte gode resultater i Europa, samtidig med vi vil gøre det godt i Superligaen, siger sportschefen.

Fredberg understreger, at det forpligter, når man som klub skal ud og repræsentere Danmark i Europa. Samme opfattelse har Viborg-anfører Jeppe Grønning.

- Vi drømmer selvfølgelig om at komme i gruppespillet, men hvis vi skal ryge ud inden, skal det være mod et af de store hold. Vi skal ikke dumme os mod hold, som vi på papiret kan spille op med.

- Vi har en vigtig opgave i at lære at spille europæisk, hvor vi skal håndtere flere kampe og lange rejser. Det skal vi lære, og vi skal lære det hurtigt, siger Grønning.

Han forventer samlet sejr over seedede, men upåagtede Suduva.

- Vi har meget respekt for Suduva, som har spillet mere europæisk end os, men det vil være skuffende, hvis vi ikke kan gå videre.

- Vi kæmpede hårdt for at komme i Europa, og med det følger der et ansvar, vi skal leve op til. Vi repræsenterer Danmark, og vi skal kunne levere mod hold af Suduvas kaliber, siger Viborg-anføreren.

Vinder Viborg over litauerne går turen enten til Færøerne eller San Marino i næste kvalifikationsrunde. Derefter venter yderligere en kvalifikationsrunde, den såkaldte playoffrunde, før gruppespillet.

Økonomisk batter den europæiske deltagelse først for alvor ved en plads i gruppespillet. Derfor skal Viborg i første omgang ikke bruge penge på at have en bredere trup, selv om kampprogrammet i øjeblikket er mere komprimeret, end klubben er vant til.

- Det er først i gruppespillet, at vi kan smide nogle kroner oveni budgettet, men så bliver det til gengæld også en kæmpe økonomisk faktor for os. Kommer vi så langt, så skal vi have en bredere trup end normalt, men kvalifikationen skal vi klare med den trup, vi har nu, siger Jesper Fredberg.

- Men jeg har da kunnet mærke, at Europa har en betydning i forhold til de spillere, vi allerede har hentet eller har haft mulighed for at rekruttere, tilføjer sportschefen.

Viborgs udekamp i Litauen begynder klokken 18.30 dansk tid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Aldi opgiver Danmark - ny ejer overtager de fleste butikker
Luk