Viborg påtager sig favoritværdighed før europæisk kamp

Viborg-back Christian Sørensen medgiver, at Viborg er favoritter i midtugens Conference League-kamp.

Christian Sørensen scorede til 4-2 i søndagens sejr over FCK. <i>Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix</i>

Christian Sørensen scorede til 4-2 i søndagens sejr over FCK. Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Onsdag møder Viborg FF B63 Torshavn i Conference League-kvalifikationen efter en samlet sejr over litauiske Suduva. Spørger man Viborg-backen Christian Sørensen, er der ikke den store tvivl om, hvem der bør gå videre fra dobbeltopgøret mod færingerne.

- Vi er favoritter, og vi skal vinde. Det er det nemmeste, jeg kan sige, fortæller Sørensen knastørt.

Viborg har ikke været i Europa siden 2000, så det er en drengedrøm at få muligheden for at spille europæisk fodbold, mener venstrebacken.

- At spille i Europa er noget, man drømmer om som lille. Det gør vi nu, og det skal vi nyde. Men vi skal også levere, og det har vi heldigvis gjort indtil videre, siger Sørensen.

Søndag eftermiddag vandt Viborg 4-2 over de forsvarende mestre fra FC København i Superligaen, og Viborg-træner Jacob Friis mener, at en præstation som den kan give et rygstød frem mod onsdagens europæiske kamp.

- Selvfølgelig giver det et ordentligt skud selvtillid i røven af spillerne, når de leverer en kamp som mod FCK.

- Kunsten er ikke at hvile på laurbærrene og stå med armene over hovedet, når færingerne kommer på besøg, men være klar på, at der er en ny opgave, der skal løses, siger Jacob Friis.

Sejren over FCK kom efter en livlig og til tider dramatisk kamp med mange mål i en flot kulisse.

- Der var lidt af det hele. Der var drama, mål, godt forsvarsspil og gode offensive ting med et flot omstillingsmål, siger Jacob Friis.

- I første halvleg lykkedes vi os med nogle flotte mål og nogle gode perioder på bolden. I anden halvleg forsvarede vi os bravt. Vi kunne ikke holde dem helt fra chancer, men alligevel havde vi fint styr på kampen. Vi ramte godt på alle de parametre, vi gerne vil præstere på, siger Friis.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden