Viborg-træner: Målsætningen er stadig overlevelse

Trods 14 point til nedrykningsstregen vil Viborg-træner Jacob Friis ikke ændre målsætningen om overlevelse.

- Vores målsætning lyder på at slutte blandt de ti første i Superligaen. Den målsætning har ikke ændret sig en tøddel på trods af sejren og vores fine placering i tabellen, siger Jacob Friis. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

- Vores målsætning lyder på at slutte blandt de ti første i Superligaen. Den målsætning har ikke ændret sig en tøddel på trods af sejren og vores fine placering i tabellen, siger Jacob Friis. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Fredag fik Viborg en perfekt start på Superligaens nedrykningsspil, da holdet hjemme tog alle tre point mod bundproppen Sønderjyske med en 2-1-sejr.

Med sejren øger viborgenserne afstanden til nedrykningsstregen til hele 14 point. Men det får ikke Viborgs træner Jacob Friis til at kigge opad i tabellen.

- Vores målsætning lyder på at slutte blandt de ti første i Superligaen. Den målsætning har ikke ændret sig en tøddel på trods af sejren og vores fine placering i tabellen, siger Jacob Friis.

Viborg har i denne Superliga-sæson tabt syv kampe. Alle syv nederlag er blevet indkasseret mod hold, som er en del af mesterskabsspillet, og som Viborg ikke længere kan møde efter grundspillets afslutning. Alligevel mener Jacob Friis ikke, at Viborgs målsætning er uambitiøs.

- Vi er ikke uambitiøse i Viborg. Jeg synes tværtimod, at vi er ambitiøse, fordi vi ønsker ikke blot at vinde fodboldkampe - vi kræver også en vis kvalitet i de spillemæssige præstationer, siger Jacob Friis.

Viborgs 45-årige træner, som stod i spidsen for de grønblusede for sjette gang i Superligaen, var specielt glad for sit mandskabs præstation før pausen.

- Vi spillede en rigtig god første halvleg. Vores præstation de første 45 minutter var langt bedre end de sidste. Så vores sejr blev i høj grad grundlagt på baggrund af vores præstation før pausen, siger Jacob Friis.

I den anden lejr var Sønderjyskes anfører, Marc Dal Hende, enig i Viborg-trænerens analyse af første halvleg. Sønderjydernes venstre back så de første 45 minutter som årsagen til sit holds nederlag.

- Vi tabte grundet en for svag første halvleg. Den er jeg meget skuffet over. De spillede rundt om os, og vi var simpelthen for passive i vores pres, siger Marc Dal Hende.

Sønderjyske-anføreren roser samtidig dagens modstander, som er oprykker fra den næstbedste række.

- Viborg er en af sæsonens positive overraskelser, og deres hjemmebane er et meget svært sted at spille, siger han.

I næste spillerunde skal Viborg en tur til Vejle, mens Sønderjyske skal forsøge at komme tilbage på sejrssporet hjemme mod OB.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.