Vidne til endnu et Eriksen-comeback: Han fortjener hyldest

Christian Nørgaard roser Christian Eriksen efter fynboens flotte comeback til topfodbold og landsholdet.

Christian Nørgaard og Christian Eriksen spiller både sammen for Danmark og Brentford. <i>John Thys/Ritzau Scanpix</i>

Christian Nørgaard og Christian Eriksen spiller både sammen for Danmark og Brentford. John Thys/Ritzau Scanpix

Det er fuld fortjent, at Christian Eriksen bliver hyldet for sit comeback til topfodbold efter sidste års hjertestop i EM-kampen mod Finland.

Det siger landsholdsspilleren Christian Nørgaard, der på nærmeste hold har været vidne til flere af Eriksens comebacks, da de to midtbanespillere til daglig er kolleger i Brentford.

For en måned siden oplevede han Eriksen blive hyldet ved sit Premier League comeback, og lørdag aften modtog fynboen også applaus fra hele stadion i Amsterdam, da han blev skiftet ind i pausen af Danmarks 2-4-nederlag til Holland.

Da Eriksen scorede to minutter efter sin indskiftning, jublede de hollandske fans også.

- Christian er en fantastisk fodboldspiller, og jeg har været så heldig at opleve den varme velkomst, da han blev skiftet ind på vores hjemmebane mod Newcastle, hvor deres fans også klappede. Det var det samme mod Norwich og Burnley bagefter.

- Han fortjener velkomsterne, for han er en fantastisk personlighed og en fantastisk spiller, siger Nørgaard.

Han ser frem til at opleve endnu en hyldest til Christian Eriksen på tirsdag, når den danske stjerne skal spille i Parken for første gang, siden han kollapsede samme sted for over ni måneder siden. Det sker i testkampen mod Serbien.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en speciel oplevelse på tirsdag. Det var derinde, det skete, og det bliver et specielt øjeblik for Christian og for alle os andre med den opbakning, som der kommer til at være.

- Lige siden det skete, har der været en fuldstændig vanvittig stemning og opbakning i Parken i vores kampe derinde. Jeg forventer, at stemningen bliver lige så god, hvis ikke en tak eller to bedre, siger Christian Nørgaard.

Han pointerer også, at Eriksen kom ind og fik sat skik på Danmarks midtbane i opgøret mod Holland efter sin indskiftning i pausen.

- Når han spiller, som han gjorde i dag (lørdag, red.), så er han ikke set bedre.

- Det gjorde en kæmpe forskel, da han kom ind. Vi fik ro på midtbanen, og vi blev meget bedre til at holde på kuglen. Han havde det, vi manglede i første halvleg, for der var vi ikke gode til at holde fast i bolden, siger Nørgaard.

Eriksen var tæt på at score endnu et mål i sit comeback, da han bankede et langskud på stolpen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden