Axelsen brager ind i formstærk Rasmus Gemke i Indien

Viktor Axelsen og Rasmus Gemke brager fredag sammen efter sejre i tre sæt i Indian Open.

Viktor Axelsen møder fredag landsmanden Rasmus Gemke i kvartfinalen i India Open. <i>Harish Tyagi/Ritzau Scanpix</i>

Viktor Axelsen møder fredag landsmanden Rasmus Gemke i kvartfinalen i India Open. Harish Tyagi/Ritzau Scanpix

Verdens nummer 33, Shi Yu Qi, ydede torsdag Viktor Axelsen stærk modstand, men måtte nøjes med et hæderligt nederlag i tre sæt til den danske verdensstjerne.

21-16, 16-21, 21-9 vandt Axelsen og indløste dermed billet til kvartfinalerne ved India Open, der rangerer som en Super 750-turnering. Det er på niveau med Denmark Open og lige under blandt andet All England.

Her møder Axelsen sin formstærke landsmand Rasmus Gemke, som slog hjemmebanehåbet Lakshya Sen efter en lang og fysisk hård kamp.

Gemke slog onsdag sikkert den tidligere verdensetter Kento Momota, men var torsdag på langt hårdere arbejde mod Lakshya Sen.

Inderen trak fra ved 9-9 og vandt første sæt 21-16, inden Gemke fandt den rette formular og vandt de følgende sæt 21-15, 21-18 efter en forrygende fight.

Opgøret krævede mange kræfter, men Gemke kan trøste sig med, at også Axelsen kom på uvant hårdt arbejde torsdag.

Shi Yu Qi åbnede aggressivt og bragte sig foran 3-1, inden den danske verdensstjerne fik kalibreret sit spil og satte sig solidt på første sæt.

Den 26-årige kineser, der i 2017 var oppe som nummer to i verden, formåede i lange perioder at være med i Axelsens vanligt høje tempo, og det gav flere lange dueller.

Axelsen viste gode defensive evner, kastede sig rundt på banen og afværgede heroisk adskillige fjerbolde tæt på linjerne og gulvet, men Shi Yu Qi lod sig ikke knække.

Han vendte således 6-10 til 15-11 i andet sæt og så sig derefter ikke tilbage mod den danske stjerne, der i andet sæt lavede flere fejl end vanligt.

En dybt koncentreret dansker var dog tilbage på sporet fra starten af tredje sæt og fandt et tårnhøjt gear, som Denmark Open-vinderen fra 2022 slet ikke kunne matche.

Også Hans-Kristian Vittinghus og Anders Antonsen var i aktion torsdag, men røg ud til henholdsvis Yew Kean Loh og Kunlavut Vitidsarn.

Mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje var skarpere og eliminerede det syvendeseedede par, Tang Chun Man og Tse Ying Sue, 21-16, 21-18.

Tidligere torsdag dumpede den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen ud af India Open.

Astrup og Skaarup mødte tyske Mark Lamsfuss og Marvin Siedel, og det så egentlig godt ud for danskerne, som vandt første sæt 21-16 og førte 14-11 i andet.

Men så gik Astrup og Skaarup i stå. Den tyske duo tog andet sæt med 21-17 og til sidst også sejren efter at have ført igennem stort set hele tredje sæt, som blev vundet 21-18. Astrup og Skaarup var seedet som nummer seks i turneringen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden