Vild start giver belgisk dart-underdog triumf i Forum

Dimitri Van den Bergh kom flyvende ud i finalen mod Gary Anderson og afværgede et comeback fra skotten.

Dimitri Van den Bergh fra Belgien kom blæsende ud i finalen ved Nordic Darts Masters mod Gary Anderson, og det lagde fundamentet for en sikker og lidt overraskende sejr.

Den 27-årige belgier buldrede foran med 8-0 mod den 51-årige skotske eksverdensmester. Anderson forsøge med et comeback, men Van den Bergh holdt fast og vandt finalen med 11-5.

De feststemte publikummer i Forum kunne dårligt tro deres egne øjne, da belgieren, verdensranglistens nummer ni, nærmest fejede gulv med verdensmesteren fra 2015 og 2016.

Anderson sprællede dog i nettet efter chokstarten. Han brød to gange belgierens udlæg og fik reduceret til 4-8.

Det gav lidt spænding, men Van den Bergh, som har spillet en stor turnering, fandt roen i sit spil igen.

Foran 10-4 skulle han bare vinde et enkelt leg mere. Selv om han missede chancen i første forsøg, lukkede han effektivt ned straks efter.

Kvartfinalerne tidligere lørdag bød på lidt overraskelser, da blandt andre verdensetter Peter Wright blev slået af sin skotske landsmand Gary Anderson, mens Van den Bergh fik has på verdenstoer Gerwyn Price.

James Wade slog stjernen Michael van Gerwen ud, mens det kvindelige islæt Fallon Sherrock mere forventeligt tabte til Michael Smith.

Van den Bergh var ikke færdig med at overraske, da han i semifinalen slog Michael Smith sikkert med 11-4 og blev klar til finalen, hvor han altså fortsatte sit triumftog.

Vladimir Andersen, Benjamin Drue Reus og Brian Løkken udgjorde det danske islæt i den stjernespækkede turnering i Forum.

World Series of Darts-turneringerne, som Nordic Darts Masters er en del af, har otte faste spillere.

De møder ved hver turnering otte spillere fra den region, den pågældende turnering afholdes i. I Nordic Darts Masters var der ud over de tre danskere en lette, en litauer, en svensker, en finne og en islænding med.

De tabte alle fredag i første runde, og derfor var det de otte medbragte dartstjerner, der lørdag eftermiddag stod i kvartfinalerne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.