Vildfarne favoritter skaber kaos i Stockholm Marathon

De førende løbere blev sendt ad den forkerte rute i maratonløbet i den svenske hovedstad.

Kenyaneren Felix Kirwa krydsede målstregen som den første, selv om han undervejs blev sendt ud på en omvej. <i>Johan Jeppsson/Ritzau Scanpix</i>

Kenyaneren Felix Kirwa krydsede målstregen som den første, selv om han undervejs blev sendt ud på en omvej. Johan Jeppsson/Ritzau Scanpix

2022-udgaven af Stockholm Marathon vil blive husket længe, men desværre for arrangørerne ikke af de rigtige grunde.

Lørdagens løb i den svenske hovedstad fik nemlig et kaotisk præg, da de tre førende løbere blev sendt i den gale retning.

Fejlen opstod, da løberne skulle gennem en smal passage i bydelen Södermalm, hvor følgebilerne ikke kunne komme ind.

Ifølge avisen Aftonbladet var det i stedet politibetjente på motorcykler, der skulle have sørget for, at Felix Kirwa (Kenya), Merhawi Kesete (Eritrea) og Anbesa Tesfaye (Etiopien) løb ad den korrekte rute.

Alligevel blev de dirigeret ud ad den forkerte vej og nåede at løbe omkring et minut, inden trioen blev informeret om fejlen og måtte vende om for at ramme ruten igen.

Omvejen kom formentlig til at koste løbet en ny rekordtid, men den forhindrede ikke Felix Kirwa i at løbe først over målstregen.

Efter løbet frikender løbsarrangør David Fridell politiet og mener, at det var en kommunikationsfejl mellem løberne og en følgebil, der var årsagen til miseren.

- Det er frygtelig trist og uheldigt. Det var et vidunderligt løb indtil da, og man var på vej mod rekorden. Det burde ikke kunne ske, siger Fridell.

Felix Kirwa blev noteret for tiden 2 timer, 11 minutter og 8 sekunder, hvilket var 57 sekunder fra løbsrekorden. Merhawi Kesete kom ind som nummer to - 37 sekunder efter vinderen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.