Vingegaard dedikerer sejr til kæreste og datter

Jonas Vingegaard havde inden 18. etape sagt til sin kæreste og datter, at han ville vinde for deres skyld

Jonas Vingegaard tog torsdag sin anden etapesejr i Tour de France. <i>Marco Bertorello/Ritzau Scanpix</i>

Jonas Vingegaard tog torsdag sin anden etapesejr i Tour de France. Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

HAUTACAM:Jonas Vingegaard kørte sig torsdag til en endnu større føring i Tour de France, da han knuste rivalen Tadej Pogacar og vandt 18. etape på toppen af Hautacam-stigningen i ensom majestæt.

Efter en imponerende præstation dedikerede danskeren sejren til sin familie.

- I morges sagde jeg til min kæreste og datter, at jeg ville vinde for dem, og det gjorde jeg. Jeg er virkelig, virkelig glad for og stolt over, at jeg vandt for dem.

- Denne her er til mine to piger derhjemme, siger Vingegaard i interviewet på Eurosport efter etapen.

Trods aggressiv kørsel fra Tadej Pogacar var det ikke muligt for ham at ryste "Thyfonen", der stormede op ad den sidste store stigning i årets Tour.

Vingegaard kørte solo på de sidste stejle kilometer og tog lige over et minut på Pogacar, så sloveneren nu har 3 minutter og 26 sekunder op til danskeren i den gule trøje.

Vingegaards hold Jumbo-Visma har været virkelig stærkt i denne Tour de France-udgave, og i forbindelse med torsdagens etape fik det hollandske storhold for alvor vist, at man magter kunsten at hjælpe sin kaptajn. 

Wout van Aert blev skudt afsted i et udbrud, og i feltet sad Sepp Kuss og Tiesj Benoot og passede godt på thyboen. De formåede endda at spille en rolle på samtlige stigninger. Det sidste afgørende stød satte Wout van Aert ind, da han med en vanvittig forcering satte Pogacar af på Hautacam. Herfra var der frit løb for Jonas Vingegaard, der kunne køre i mål i ensom majestæt.

Men selv om Vingegaards føring ser mere en komfortabel ud, så havde han ikke Paris i tankerne på de sidste kilometer op mod mål. Han er jo mest af alt en sindig ung mand fra Hillerslev. 

- Jeg var bare glad for, at stigningen endelig var færdig. Det var helt vildt hårdt. Jeg er virkelig glad for, at jeg vandt etapen, men der er to dage mere, før vi når til Paris, så vi skal være fokuseret og tage det en dag af gangen.

Fredag venter der en flad etape, hvor de store kanoner i klassementet med al sandsynlighed ikke kommer til at gøre sig bemærket, hvorefter Touren reelt afgøres på den 40 kilometer lange enkelstart lørdag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Aldi lukker i Danmark
Luk