Vingegaard efter tidstab på brostenene: En skoddag

Jonas Vingegaard gik i panik, da han tabte kæden og ærgrer sig over tidstab til Tadej Pogacar

Jonas Vingegaard tabte 13 sekunder til Tadej Pogacar på 5. etape. <i>Foto: Daniel Cole/Ritzau Scanpix</i>

Jonas Vingegaard tabte 13 sekunder til Tadej Pogacar på 5. etape. Foto: Daniel Cole/Ritzau Scanpix

KØBENHAVN:En skoddag. Sådan lyder det fra Jonas Vingegaard efter 5. etape af Tour de France, hvor både han og medkaptajn Primoz Roglic tabte tid til den forsvarende vinder, Tadej Pogacar.

Danskerens reaktion er let at forstå, for næsten alt, hvad der kunne gå galt, gik galt for Jumbo-Visma.

- Det har været lidt af en skoddag for os, kan man vist roligt sige. Jeg tabte heldigvis kun 15 (13, red.) sekunder til Pogacar.

- For Primoz var det lidt værre, og han havde et grimt styrt. Jeg var også selv uheldig, siger Jonas Vingegaard efter at have vasket støvet af ansigtet i holdbussen.

Danskeren sad ellers i en fin position, da han pludselig faldt tilbage og havnede i et lettere mislykket cykelskift. Siden så han ikke Pogacar igen.

- Jeg tabte kæden. Der var en, der kørte ind i mig. Det var meget stressende og hektisk. Kæden satte sig fast. Set i bakspejlet skulle jeg måske bare have stoppet og sat kæden på igen.

- Jeg stressede lidt, og det var en fejl, siger Jonas Vingegaard, der i første omgang fik en cykel af sin 193 centimeter høje holdkammerat Nathan van Hooydonck.

- Det var måske endnu værre. Jeg kunne slet ikke passe den. Det var noget rod, fordi jeg skulle skifte igen bagefter, lyder det fra danskeren.

Han fik efterfølgende hjælp af en stribe holdkammerater i et rasende forfølgelsesløb. Det lykkedes at barbere tidstabet til Pogacar ned fra omkring et minut til de 13 sekunder.

Primoz Roglic, der styrtede og slog sig på asfalten, var yderligere 1 minut og 55 sekunder efter. Vingegaard mener dog ikke, at det umiddelbart ændrer noget i hierarkiet på holdet.

- Vi er begge kaptajner, siger han.

I den samlede stilling er Vingegaard nu nummer syv. 40 sekunder efter holdkammeraten Wout van Aert, der bevarede førertrøjen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.