Vingegaard forventer stor opbakning på Alpe d'Huez

Mange danske og hollandske fans vil formentlig bære Jonas Vingegaard frem på det ikoniske bjerg.

Jonas Vingegaard kører sin første dag i den gule trøje torsdag, hvor etapen slutter på Alpe d'Huez. <i>Thibault Camus/Ritzau Scanpix</i>

Jonas Vingegaard kører sin første dag i den gule trøje torsdag, hvor etapen slutter på Alpe d'Huez. Thibault Camus/Ritzau Scanpix

Der kommer formentlig ikke til at mangle opbakning til Jonas Vingegaard, når den danske cykelrytter skal køre sin første Tour de France-etape i den gule førertrøje.

Torsdagens etape slutter nemlig på Alpe d'Huez, og som dansker på et hollandsk hold kan Vingegaard forvente stor støtte på vej op gennem de 21 hårnålesving.

Det såkaldte "Hollændersving" er et legendarisk indslag på bjerget, hvor mange hundrede hollændere plejer at samle sig med orange røgbomber, flag og en anselig alkoholpromille.

- Det bliver ikke bare i Hollændersvinget. Normalt er der også utrolig mange danske tilskuere på bjerget. Det bliver kæmpestort for mig som dansker, siger Jonas Vingegaard.

Han kunne dårligt ønske sig en mere udfordrende indledning på sit trøjeforsvar.

Etapen tæller ikke mindre end tre bjerge uden for kategori, og Vingegaard er forberedt på, at Tadej Pogacar vil kæmpe hårdt for at vinde tid tilbage.

- Jeg regner stadig med Tadej og ser ham som min største konkurrent. Jeg forventer, at han vil angribe mig hver eneste dag. Hver gang, der er en chance.

- Det bliver helt sikkert et hårdt ræs fra nu og indtil Paris, men vi gør vores bedste hver dag, siger Jonas Vingegaard.

12. etape begynder med en lang opstigning til Col du Galibier fra den anden side, end den man benyttede onsdag. Derefter venter 29 kilometers slid mod toppen af Col de la Croix de Fer, inden det hele kulminerer på Alpe d'Huez.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.