Vingegaard indstiller sig på en uge i forsvarsposition

Tadej Pogacar er nødt til at angribe, og Vingegaard vil primært koncentrere sig om at forsvare sit forspring.

Jonas Vingegaard mistede to vigtige holdkammerater søndag, men mener stadig, han vil have gode folk omkring sig i Pyrenæerne. <i>Marco Bertorello/Ritzau Scanpix</i>

Jonas Vingegaard mistede to vigtige holdkammerater søndag, men mener stadig, han vil have gode folk omkring sig i Pyrenæerne. Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Uden to vigtige hjælpere regner Jonas Vingegaard med, at den sidste uge af Tour de France i vid udstrækning kommer til at foregå fra en forsvarsposition.

Her skal danskeren i gult forsøge at besvare angrebene fra rivalerne, i første række Tadej Pogacar, der er 2 minutter og 22 sekunder bagefter i det samlede regnskab.

- Jeg vil køre lidt mere defensivt. Hvis chancen byder sig, og jeg tror, jeg kan sætte ham, så vil jeg ikke vente. Jeg vil selvfølgelig gerne have så stort et forspring som muligt. Men det er ikke førsteprioritet, siger Vingegaard.

Efter hviledagen ryger Tour-feltet direkte op i Pyrenæerne. Tirsdag ser på papiret relativt overskuelig ud, men de to barske bjergslag onsdag og torsdag får stor betydning for, hvem der kører til Paris i gult.

Her gælder det for Vingegaard om at skaffe sig så godt et udgangspunkt som muligt inden den afgørende enkeltstart på lørdag.

- Jeg forventer, at Pogacar vil angribe mig igen, siger Vingegaard, der efter tabet af Steven Kruijswijk og Primoz Roglic i endnu højere grad skal sætte sin lid til multikunstneren Wout van Aerts råstyrke - også i bjergene.

- Både Wout og alle de andre bliver megavigtige for mig. Vi har stadig et rigtig stærkt hold, selvom vi har mistet to sindssygt vigtige hjælperyttere. Jeg stoler stadig på mit hold.

- Vi har både Wout og Sepp Kuss i bjergene. Tiesj Benoot kører også godt opad, siger Jonas Vingegaard.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.