Vingegaard mister Tour-hjælper og styrter selv

Steven Kruijswijk fra Jumbo-Visma-holdet udgik søndag af Tour de France. Kort efter styrtede Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard kører sig frem i feltet efter sit styrt. På danskerens venstre skulder kan man se, at han var i asfalten. <i>Marco Bertorello/Ritzau Scanpix</i>

Jonas Vingegaard kører sig frem i feltet efter sit styrt. På danskerens venstre skulder kan man se, at han var i asfalten. Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Søndag har været en dyr dag for Jumbo-Visma i Tour de France.

Inden etapen trak Primoz Roglic sig, og undervejs måtte endnu en af Jonas Vingegaards hjælpere udgå.

Efter et styrt i feltet med cirka 65 kilometer til mål sluttede Steven Kruijswijks Tour således. Det er uvist, hvad der præcis skete, men på de efterfølgende tv-billeder kunne man se hollænderen sidde på vejen og tage sig til kravebenet eller skulderen.

Kruijswijk endte med at blive kørt væk i en ambulance. Wout van Aert så også ud til at have været i asfalten i forbindelse med styrtet, men fortsatte.

Jonas Vingegaard er nu nede på at have fem hjælperyttere omkring sig.

Danskeren var lidt efter selv i asfalten for første gang i Touren i forbindelse med et andet styrt, hvor også holdkammeraten Tiesj Benoot røg ned. Den gule trøje var dog hurtigt på benene og var efter et cykelskift tilbage i feltet uden problemer.

Det så umiddelbart ikke ud til, at Vingegaard havde slået sig voldsomt. Danskeren styrtede, mens hans kørte 41 kilometer i timen, skrev Tour de France efterfølgende på Twitter.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.