Vingegaard mister nøglehjælper: Roglic trækker sig fra Touren

Skavanker får Primoz Roglic til at trække sig fra Tour de France før den sidste uge af etapeløbet.

Primoz Roglic har kørt sine sidste Tour-kilometer i år. <i>Thibault Camus/Ritzau Scanpix</i>

Primoz Roglic har kørt sine sidste Tour-kilometer i år. Thibault Camus/Ritzau Scanpix

Den danske cykelrytter Jonas Vingegaard mister sin måske vigtigste hjælper i bestræbelserne på at forsvare den gule førertrøje i Tour de France.

Søndag formiddag meddeler danskerens hold nemlig, at Primoz Roglic ikke til stiller til start på 15. etape, der køres søndag.

Det skyldes de skavanker, som han har pådraget sig under Touren. På 5. etape vred han skulderen af led og pådrog sig adskillige blå mærker efter et styrt.

- For at sikre at mine skader heler ordentligt, har vi beslutter, at jeg ikke stiller til start i dag.

- Jeg er glad for mit bidrag til den nuværende stilling i løbet, og jeg har tiltro til, at holdet vil realisere ambitionerne om at vinde den gule og grønne trøje, lyder det fra Primoz Roglic.

Ud over Vingegaards gule trøje henviser han til løbets grønne pointtrøje, som sidder på holdkammeraten Wout van Aert.

Forud for Touren var også Roglic spået til at skulle køre med om den gule trøje, men undervejs har det stået klart, at Vingegaard aktuelt er Jumbo-Vismas stærkeste klassementrytter.

Derfor har Roglic også ofret sig i Vingegaards tjeneste på bekostning af sin egen ambition om at køre for en topplacering i klassementet.

Den normalt stærke slovener lå således nummer 21 i det samlede klassement, da han besluttede sig for at trække sig. Han har 33 minutter op til løbets førende dansker.

Det er andet år i træk, at Primoz Roglic forlader Touren i utide, og der virker til at hvile en forbandelse over ham i løbet.

I 2020 mistede han den gule førertrøje, da han blev pryglet af landsmanden Tadej Pogacar på en enkeltstart dagen før paradeetapen til Paris.

I år går han glip af hele løbets sidste uge.

Foruden søndagens etape venter der yderligere seks etaper, før feltet når frem til målstregen i Paris.

Selv om Tour-lykken ikke tilsmiler sloveneren har han tidligere i karrieren kunnet fejre store Grand Tour-bedrifter. I både 2019, 2020 og 2021 vandt han således Vuelta a España. Han forventes fortsat at stille op til et titelforsvar i det løb fra slutningen af august.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.