Vingegaard øjnede kortvarigt tidsgevinst i van Aert-ryk

Jonas Vingegaard var tæt på at komme væk med sin holdkammerat og vinde tid, men danskeren var stadig tilfreds.

Jonas Vingegaard fangede først holdkammerat Wout van Aert efter målstregen i Calais efter Jumbo-Vismas vilde ryk, som satte belgieren op til etapesejr. <i>Guillaume Horcajuelo/Reuters</i>

Jonas Vingegaard fangede først holdkammerat Wout van Aert efter målstregen i Calais efter Jumbo-Vismas vilde ryk, som satte belgieren op til etapesejr. Guillaume Horcajuelo/Reuters

Wout van Aert i den gule førertrøje satte kronen på et smukt, smukt værk af Jumbo-Visma, da han på 4. etape af Tour de France trådte alle ud af hjulet ti kilometer fra mål og kørte alene over målstregen i Calais.

Dog var holdet tæt på at få endnu mere ud af etapen, da Jonas Vingegaard kun akkurat ikke kunne følge det belgiske cykelfænomen.

Tour-favorit Tadej Pogacar og Vingegaards medkaptajn Primoz Roglic var røget af, da van Aert nærmede sig toppen, og danskeren nåede kortvarigt at øjne en tidsgevinst i forhold til klassementet.

- Jeg nåede da at tænke 300-400 meter fra toppen, at det så rigtig godt ud, men så kunne vi ikke lige holde hjul hen over toppen, siger danskeren.

- Det var en hård afslutning. Vi havde en plan, og den fulgte vi, og det gik rigtig, rigtig godt.

- Jeg er både glad og ærgerlig. Jeg ville da gerne have været med. Så kunne jeg måske have vundet otte sekunder på de andre. Det er lidt ærgerligt, men otte sekunder er nok ikke det, der afgør løbet i sidste ende, lyder det fra Vingegaard.

Selv om han gerne ville have kørt parløb med van Aert til målstregen, er han ikke blind for, at hans tilstedeværelse med holdkammeraten i front kunne have forringet belgierens sejrschancer.

- Det kunne måske have ændret, hvem der havde siddet og jagtet, hvis jeg også havde siddet derude. Det var bare rigtig, rigtig godt kørt af Wout van Aert, siger Vingegaard.

Onsdag kommer Jumbo-Visma-holdet formentlig i fokus igen. Holdet er spækket med brostensspecialister, men skal samtidig beskytte Vingegaard og Roglic mod tidstab.

Spørgsmålet er, om van Aert skal afskrive sine egne sejrschancer for at hjælpe kaptajnerne.

- Det har vi ikke snakket så meget om endnu, siger Jonas Vingegaard.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.