Vingegaard går fri af corona - to ryttere er positive

To ryttere i Tour de France-feltet, der ikke er i top-20 i klassementet, er testet positive for coronavirus.

Jonas Vingegaard tabte ikke tid søndag, men var i asfalten efter et styrt, hvilket efterfølgende kunne ses på danskerens venstre skulder. <i>Foto: Yoan Valat/Ritzau Scanpix</i>

Jonas Vingegaard tabte ikke tid søndag, men var i asfalten efter et styrt, hvilket efterfølgende kunne ses på danskerens venstre skulder. Foto: Yoan Valat/Ritzau Scanpix

PARIS:Jonas Vingegaard kan tirsdag fortsætte sin kamp om at holde fast i den gule førertrøje i Tour de France.

Hverken danskeren eller nogle af hans holdkammerater på Jumbo-Visma er således blevet konstateret smittet med coronavirus i den seneste runde af prøver i forbindelse med mandagens hviledag.

Vingegaards store rival i kampen om Tour-sejren, Tadej Pogacar, er også gået fri.

I sin status over den seneste runde af coronaprøver oplyser Den Internationale Cykelunion (UCI), at to ryttere er blevet testet positive, men at de vil blive testet yderligere.

UCI sætter ikke navn på, hvem der er blevet testet positiv, men oplyser, at det ikke drejer sig om ryttere fra top-20 i det samlede klassement. Begge ryttere er asymptomatiske, men er indtil videre blevet isoleret for at undgå, at de smitter andre.

Det drejer sig tilsyneladende ikke om folk fra hverken Jonas Vingegaards eller Tadej Pogacars hold. Både Jumbo-Visma og UAE har således til flere medier bekræftet, at deres ryttere er blevet testet negative.

Otte ryttere er indtil videre udgået af Tour de France efter at være blevet konstateret smittet med corona. Blandt dem er danske Magnus Cort, som forlod løbet inden søndagens etape. I alt er 25 ryttere udgået inklusive fire danskere.

Der resterer seks etaper af Tour de France inklusive paradeetapen ind til Paris søndag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.