Vingegaard om positiv coronatest: Vi har fået en advarsel

Mens en af holdets sportsdirektører har fået corona, er Jonas Vingegaard blevet testet negativ flere gange

Jonas Vingegaards håb om en topplacering i Tour de France afhænger blandt andet af, at han styrer uden om coronavirus undervejs i løbet. <i>Arkivfoto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix</i>

Jonas Vingegaards håb om en topplacering i Tour de France afhænger blandt andet af, at han styrer uden om coronavirus undervejs i løbet. Arkivfoto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

INDLAND:Jonas Vingegaard er foreløbig sluppet helskindet igennem flere af de coronatest, der udgør en nervepirrende stopprøve inden Tour de France-starten.

Det oplyser han på Jumbo-Vismas pressemøde efter nyheden om et positivt testresultat hos en af holdets sportsdirektører.

- Jeg er selv blevet testet flere gange, og de test har været negative. Det er selvfølgelig meget godt.

- Det giver lige en advarsel om, hvad der kan ske, siger Vingegaard om den positive test, der foreløbig tvinger sportsdirektør Merijn Zeeman til at holde sig væk fra løbet.

- Det er selvfølgelig noget rod. Det gør jo også, at vi er endnu mere påpasselige med ikke at få det ind i ryttergruppen og på holdet. Han testede positiv inden afrejsen, så han nåede aldrig til København, siger Vingegaard.

Det danske Tour-håb er udset som en af hovedpersonerne på et Jumbo-Visma-mandskab med store ambitioner.

Han og medkaptajnen Primoz Roglic stræber efter at støde Tadej Pogacar af Tour de France-tronen. Samtidig går holdkammeraten Wout van Aert målrettet efter at vinde den grønne pointtrøje.

Derfor har den positive coronatest sat holdet i forhøjet alarmberedskab inden de kommende tre ugers strabadser i Danmark og Frankrig.

- Vi kommer så meget som muligt til at holde os på afstand af fans og journalister, siger Grischa Niermann, en af holdets øvrige sportsdirektører.

- Coronasituationen giver da stress, fordi vi aldrig ved, hvad der sker. Den vil formentlig spille en rolle i Touren, siger han.

I opvarmningsløbet Schweiz Rundt tidligere på måneden sendte Jumbo-Visma hele holdet hjem, da der blev konstateret virus i feltet.

- Det skræmte os en smule, at covid-19 ikke er overstået, og at der stadig er en risiko for, at både ryttere og folk omkring holdet tester positive under Touren.

- Men vi kan ikke gøre så meget ved det. Vi er nødt til at leve med det, og vi glæder os stadig til Tour de France, siger Grischa Niermann.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.