Vingegaard slutter toer i Italien efter Tour-vinder

Jonas Vingegaard fastholdt sin samlede andenplads i Tirreno-Adriatico. 7. etape blev vundet af Phil Bauhaus.

Jonas Vingegaard (tv) blev samlet toer i Tirreno-Adriatico, der blev vundet af Tadej Pogacar. <i>Luca Bettini/Ritzau Scanpix</i>

Jonas Vingegaard (tv) blev samlet toer i Tirreno-Adriatico, der blev vundet af Tadej Pogacar. Luca Bettini/Ritzau Scanpix

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) kom sikkert med feltet i mål på sidste etape af cykelløbet Tirreno-Adriatico og forsvarede sin samlede andenplads i løbet.

Sejren gik til Tour de France-vinderen Tadej Pogacar (UAE Emirates), der undervejs vandt to etaper i løbet foran Vingegaard.

Løbets sidste etape endte i en massespurt, og her var tyskeren Phil Bauhaus overraskende hurtigst. I en tæt spurt slog Bahrain Victorious-rytteren lige nøjagtig Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech) og Kaden Groves (BikeExchange).

Den sidste plads på det samlede podium gik til Bauhaus' holdkammerat Mikel Landa.

Efter løbets kongeetape lørdag ventede der søndag en overkommelig rute for feltet.

Kuperet terræn i starten af den 159 kilometer lange etape til kystbyen San Benedetto del Tronto var ikke nok til at ryste sprinterne, der fik endnu en mulighed for en etapesejr.

Tidligere sprinterdueller i løbet var endt med sejr til Caleb Ewan (Lotto Soudal) og Tim Merlier (Alpecin-Fenix), men Ewan er siden udgået, mens Merlier var helt væk søndag.

I stedet dukkede Phil Bauhaus op forrest efter en tæt spurt og tog sin første sejr i 2022.

Undervejs på etapen styrtede danske Magnus Cort (EF) og udgik efterfølgende. Han har ifølge holdchef Jonathan Vaughters brækket kravebenet og kan nu se frem til en pause.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.