Vingegaards rival mister endnu en hjælperytter i Touren

Marc Soler var ikke hurtig nok på 16. etape i Touren. Dermed har Tadej Pogacar fire hjælperyttere tilbage.

Tadej Pogacar (i hvid trøje) måtte tirsdag sige farvel til sin tredje holdkammerat i årets Tour de France, da spanske Marc Soler ikke fuldførte 16. etape i tide. Pogacar jagter danske Jonas Vingegaard, der er iført løbets gule førertrøje. <i>Thibault Camus/Ritzau Scanpix</i>

Tadej Pogacar (i hvid trøje) måtte tirsdag sige farvel til sin tredje holdkammerat i årets Tour de France, da spanske Marc Soler ikke fuldførte 16. etape i tide. Pogacar jagter danske Jonas Vingegaard, der er iført løbets gule førertrøje. Thibault Camus/Ritzau Scanpix

De seneste to års Tour de France-vinder, Tadej Pogacar (UAE), mistede tirsdag endnu en hjælperytter, der skulle assistere sloveneren i bestræbelserne på at tage den gule førertrøje fra danske Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

Det skete, da spanieren Marc Soler ikke kom i mål i tide på 16. etape i Pyrenæerne, meddeler Tour de Frances officielle hjemmeside.

Flere medier beretter, at Soler kom i mål, men ikke nåede over målstregen inden for tidsgrænsen.

Ifølge UAE-holdet har spanieren døjet med maveproblemer, og det var medvirkende til, at han tidligt blev kørt agterud på 16. etape.

Marc Soler er den tredje rytter fra UAE Emirates-holdet, der må sige farvel til Touren.

Tidligere har både George Bennett fra New Zealand og norske Vegard Stake Laengen forladt løbet, begge fordi de blev testet positive for coronavirus.

Pogacars resterende holdkammerater i årets Tour er schweizeren Marc Hirschi, amerikaneren Brandon McNulty, polske Rafal Majka og danske Mikkel Bjerg.

Jonas Vingegaard har til sammenligning mistet to ryttere fra sit hold undervejs i Touren.

Den stærke slovener Primoz Roglic er udgået på grund af smerter efter et styrt, mens hollænderen Steven Kruijswijk også er udgået på grund af et styrt.

25-årige Jonas Vingegaard har i den samlede stilling et forspring på 2 minutter og 22 sekunder ned til Tadej Pogacar på andenpladsen. Den 23-årige slovener er i gang med sin tredje Tour.

Sidste år sluttede Jonas Vingegaard som nummer to i sin første Tour-deltagelse.

Onsdag og torsdag køres to hårde etaper i Pyrenæerne, fredag venter en flad etape, og lørdag bliver den cirka 40 kilometer lange enkeltstart kørt.

Tour de France slutter søndag med den traditionsrige og afsluttende etape til Paris.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.