Vingegaards tidligere chef: Han bliver endnu bedre

Sportsdirektør hos Uno-X, Christian Andersen, er sikker på, at den kommende Tour-vinder har mere i sig.

Jonas Vingegaard står til at vinde Tour de France. Søndag køres 21. og sidste etape med afslutning i Paris. <i>Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix</i>

Jonas Vingegaard står til at vinde Tour de France. Søndag køres 21. og sidste etape med afslutning i Paris. Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Danskerne kan måske se frem til at følge Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) kæmpe med om sejren i Tour de France i mange år frem.

Danskerens tidligere chef Christian Andersen mener, at den 25-årige rytter, der søndag kører ind i Paris til den sidste etape iført den gule førertrøje, bliver stærkere de kommende år.

- Hvis man ser på hans progression, så er det sådan, det tegner.

- De seneste ti år har han lagt på hele tiden, en lille smule hvert eneste år, siger Christian Andersen.

I foråret 2016 hentede han som sportsdirektør hos Team ColoQuick en ung Jonas Vingegaard ind på holdet. Tre år senere blev danskeren sendt videre til Jumbo-Visma, mens sportsdirektøren nu er hos Uno-X-holdet.

Christian Andersen vil ikke konkret pege på, hvor den forventede danske Tour-vinder kan forbedre sig.

- Han er super god nu, men ingen bliver nogensinde færdig med at udvikle sig. Du kan altid blive lidt bedre, siger han.

De seneste to år har Vingegaard kæmpet med 23-årige Tadej Pogacar om den samlede sejr, og de to klassementsryttere er så tilpas unge, at de potentielt kan dyste om Tour-kronen mange år frem.

I 2021 blev Vingegaard toer efter Pogacar, og i år er danskeren i førertrøjen med sloveneren på andenpladsen før sidste etape.

- Der skal nok komme andre, der også vil udfordre dem, men nu skal han glæde sig over, hvad der er kommet i turbanen. Det forsvinder ikke. Og så skal han se, hvad der ellers kommer, siger Christian Andersen.

Han mener, at alle i dansk cykelsport har grund til at være stolte over Jonas Vingegaards bedrifter i verdens største cykelløb.

- Det er noget alle har bidraget til lige fra løbsarrangører til de forskellige hold, mener han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.