Vingegaards Tour-triumf sender danske aviser i gult

Jonas Vingegaard bliver efter sin Tour-sejr hyldet i de danske aviser, hvis forsider er gået i gult.

Jonas Vingegaard er den anden danske vinder af Tour de France. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Jonas Vingegaard er den anden danske vinder af Tour de France. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I de danske nyhedsmedier betyder den gule farve, at noget stort eller uventet er sket. Gul er for mange blevet lig med "breaking news", men mandag handler det om noget andet.

Jonas Vingegaards Tour de France-sejr fylder ikke overraskende meget, og adskillige danske aviser har dedikeret deres forside til den 25-årige thybos triumf.

"Jonas Vingesus" står der på en overvejende gul forside af Berlingske, der bringer en reportage fra en rød- og hvidklædt Champs-Élysées i Paris.

Ekstra Bladets logo, der sædvanligvis er rødt, er i anledning af Vingegaards bedrift blevet gult, mens der på forsiden står "Tårer af guld" akkompagneret af et billede af danskeren med sin datter Frida på armen.

I Politiken har Jørgen Leth skrevet en ode med ni vers til Jonas Vingegaard, hvor han blandt andet konstaterer:

"Nogle ting falder på plads

Regnskaber gøres op

Den unge mand jeg besøgte i Glyngøre

Er nu den der har styr på alting".

Jyllands-Posten skriver, at "den lille cykelprins blev konge", og at Vingegaards præstation vil skrive sig ind i historiebøgerne.

Information har også overgivet sig til Tour-feberen. Her lyder det i en analyse af Lasse Ellegaard, at få ting kan afsløre et menneskes karakter som sport.

- Ved årets Tour de France viste Jonas Vingegaard sig ikke bare som en uovertruffen rytter - han markerede sig også med ægte kammeratskab og storsind i en sportsgren præget af store egoer, lyder det.

Selv erhvervsmediet Børsen har på forsiden af sin avis mandag dedikeret en stor plads til et billede af Jonas Vingegaard.

Fra på onsdag får den danske befolkning mulighed for at hylde Jonas Vingegaard. Her vender han tilbage til Danmark for blandt andet at blive fejret på Københavns Rådhus og i Tivoli.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.