VM-medaljeforløsning har bragt ro til landsholdet

Otte års medaljesult blev stillet i Spanien for et år siden. Det sender en rolig dansk trup til EM.

Emma Friis (tv.) og Mie Højlund (th.), her fra sidste uges testkamp mod Holland, var med til at sikre Danmark EM bronze i december sidste år. <i>Beate Oma Dahle/Ritzau Scanpix</i>

Emma Friis (tv.) og Mie Højlund (th.), her fra sidste uges testkamp mod Holland, var med til at sikre Danmark EM bronze i december sidste år. Beate Oma Dahle/Ritzau Scanpix

Da de danske håndboldkvinder sidste år i Spanien gjorde en ende på otte år i træk uden en slutrundemedalje, markerede det ikke kun enden på en kedelig spiral.

VM-bronzen har givet holdet et langt bedre fundament at skabe de kommende resultater fra. Det mener i hvert fald spillerne, som mærker en anden ro på holdet.

- Jeg tror på, det betyder, at vi nu kan lægge den sten væk, og så kan vi drøne videre. For vi er ikke tilfredse, siger målvogter Sandra Toft.

- Det tænder også en sult, for det var jo ret sjovt at komme op på det podie, da turneringen var slut. Det vil vi igen. Men nu skal vi ikke høre på, at vi ikke kan komme op på det podie.

Et af landsholdets nyere islæt, Ikast-spilleren Emma Friis, slutrundedebuterede ved VM sidste år. Hun har derfor kun prøvet at opleve succes med holdet.

Hun har imidlertid godt kunnet mærke, hvordan de manglende medaljer gennem flere år havde sat sig i holdkammeraterne.

- Jeg har ikke været med så længe, men jeg har hørt fra de andre, at det med at stå og skulle vinde de tætte kampe har været lidt af en mental udfordring.

- Derfor tror jeg også, det var meget forløsende for mange af dem, som har været med længe, at komme over den og få den bronzemedalje, siger Emma Friis.

VM-medaljen kom i hus ved holdets anden slutrunde under Jesper Jensens ledelse. Ved EM på hjemmebane i 2020 måtte Danmark nøjes med fjerdepladsen efter en kæmpe skuffelse i bronzekampen mod undertippede Kroatien.

Ikke desto mindre har de to slutrunder manifesteret, at Danmark atter skal regnes som en magtfaktor i kvindehåndbold efter et årti med store udsving.

- VM-medaljen sidste år var sindssygt vigtig. Den har vi virkelig hungret efter, og jeg er sindssygt stolt over at have været en del af at have fået Danmark tilbage i verdenseliten igen, lyder det fra Louise Burgaard, som var en af tre spillere på det nuværende hold, der også var med til at vinde VM-bronze i 2013.

De to andre er Trine Østergaard og Anne Mette Hansen.

Louise Burgaard slår dog fast, at hverken genvundet status af top-4-nation i verden eller sidste års bronzemedaljer får spillerne til at være tilfredse.

- Det svære bliver nu at holde os deroppe i toppen. Og der er heller ikke nogen af os, som har en EM-medalje, konstaterer hun tørt.

De danske håndboldkvinder indleder EM fredag, hvor det gælder værtsnationen Slovenien i Celje. Serbien og Sverige er de andre hold i det indledende gruppespil.

De tre bedste hold fra gruppen går videre til mellemrunden, som skal spilles i hovedstaden Ljubljana. Fra den går de to bedste videre til semifinalerne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.