VM-spillere ømmer sig efter møde med hårde italienere

Den barske kamp mod Italien kan stadig mærkes dagen derpå. Flere spillere kæmper med knubs og ømme led.

Hårdføre Morten Poulsen har ondt, efter at han blokerede et italiensk slagskud med anklen. <i>Peter Schneider/Ritzau Scanpix</i>

Hårdføre Morten Poulsen har ondt, efter at han blokerede et italiensk slagskud med anklen. Peter Schneider/Ritzau Scanpix

Ishockeylandsholdets lægestab har travlt dagen efter Danmarks slagsmål mod et hårdt spillende italiensk hold ved VM i Finland.

Onsdag klager flere spillere over knubs og ømme led. Blandt andre Morten Poulsen, der mod Italien levede op til sit ry som en af holdets hårde hunde ved at blokere et slagskud med sin ene ankel.

I dansk undertal måtte han give sin stav til Julian Jakobsen og stillede sig derefter ind i den italienske skudlinje med hele sin krop. Den slags kan mærkes dagen efter.

- Uden min stav havde jeg kun én opgave, og det var at forsøge at lukke af for skud fra italienernes back.

- Jeg håbede, at jeg kunne dække skudlinjen så godt, at han ikke blev fristet til at skyde. Det var så ikke tilfældet. Jeg fik en ordentlig én over anklen.

- Den er træls. Man har ikke så meget beskyttelse lige over foden. Det sker massevis af gange i sådan en turnering, men han ramte den godt, siger Morten Poulsen.

Den ømme ankel forhindrede ham ikke i at humpe ind på isen og gennemføre onsdagens korte træning i Helsinki.

- Den blev bundet stramt op bagefter, og jeg fik noget smertestillende. Det er problematisk, hvis den hæver op, for så kan det være svært at få skøjten på, forklarer han.

At man frivilligt stiller sig i vejen for en hård gummiskive, der bliver affyret med stor kraft fra kort afstand, kan være svært at forstå for andre end spillerne selv.

Men skal man udføre sin opgave i en fjerdekæde og i undertal, kræver det, at man ikke er bange for at tage imod. Også når man ved, at det sætter spor flere dage efter.

- Vi er en kæde, der især er med på grund af det arbejde, vi kan lave uden puck. Der er det vigtigt, at man viser, at man er klar til at tage de der pucke.

- Et eller andet sted er der en tilfredsstillelse i det. Det er selvfølgelig sjovere at score et mål, men der bliver sat stor pris på, at man arbejder hårdt på den måde, siger Morten Poulsen.

Han er langtfra den eneste, der har fået behandling efter kampen. Hårdest medtaget er dog Nicholas B. Jensen.

Backen, der blev udsat for en bizar wrestling-tackling, deltog ikke i onsdagens træning. I stedet lå han i omklædningsrummet med nåle i sin læderede skulder.

- "Line" (fysioterapeut Celine Bjerrehøj, red.) har lidt ekspertise på det område, så hun har prikket lidt i mig, og så håber vi, at det fungerer.

- Jeg er lidt øm. Men jeg er egentlig ikke så bekymret. Jeg har prøvet værre. Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at jeg kan spille mod Tyskland, siger Nicholas B. Jensen.

Selv efter en god nats søvn er han stadig ophidset over det slynggreb, som italieneren Peter Spornberger udsatte ham for.

- Når man ser situationen, har jeg været mere end ekstremt heldig. Jeg sagde til ham bagefter, at det var respektløst, det han havde gang i. Sådan noget gør man bare ikke.

- Han sagde, det var en ulykke, men det har jeg svært ved at se, det skulle være. Hvis man gerne vil straffe en modstander, er der mange måder at gøre det på. Det, han gjorde, var ikke okay, siger Nicholas B. Jensen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.