VM-spillerne får værktøj til at skærme for hadbeskeder

For at skærme VM-spillerne fra eventuelle hadbeskeder får de hjælp af ny software under slutrunden i Qatar.

Christian Eriksen og de øvrige VM-spillere får hjælp til at blive skærmet for eventuelle hadbeskeder under slutrunden i Qatar. De danske fodboldspillere vil blive præsenteret for løsningen, når de møder ind i lejren på mandag. <i>Lee Smith/Ritzau Scanpix</i>

Christian Eriksen og de øvrige VM-spillere får hjælp til at blive skærmet for eventuelle hadbeskeder under slutrunden i Qatar. De danske fodboldspillere vil blive præsenteret for løsningen, når de møder ind i lejren på mandag. Lee Smith/Ritzau Scanpix

Spillerforeningen har netop lanceret en kampagne mod hadbeskeder og trusler på de sociale medier.

Og til VM-slutrunden i Qatar får spillerne hjælp fra ny software, der skal skærme dem fra hadbeskeder.

Det er Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og Den Internationale Spillerforening (Fifpro), som i samarbejde har udviklet værktøjet.

Det oplyser Michael Sahl Hansen, der er direktør i Spillerforeningen.

- Fifa har med hjælp fra Fifpro, som er vores internationale organisation, lavet et stykke software, der kan være med til at skærme spillerne fra hadbeskeder og digital chikane.

- Det er også et stykke software, der gemmer beskederne, så spillerne faktisk kan tilgå materialet, hvis de ønsker at anmelde det, siger Michael Sahl Hansen.

Efter VM vil Spillerforeningen evaluere værktøjet for at vurdere, om det er noget, der også kan tages bruges i Danmark.

- Er det noget, spillerne i det hele taget har brugt? Hvad er erfaringerne med det her, og er det noget, man kan gå videre med? Det er noget af det, vi vil undersøge efterfølgende, siger Michael Sahl Hansen.

Endnu har hverken Fifa eller Fifpro meldt noget officielt ud på deres platforme, men Spillerforeningen er blevet orienteret, og det vil de danske VM-spillere blive, når de samles i næste uge.

- Så vil der være nogen fra Fifa, der vil fortælle, hvordan det hænger sammen, og hvad det kan bruges til.

- Det er en af delene. Der er også noget i forhold til en data-app, der er det andet ben, som kan indsamle data fra kampene, som spillerne selv kan få adgang til, siger Michael Sahl Hansen.

Endnu ved direktøren ikke helt, hvordan softwaren fungerer i detaljer. Lidt har han dog fået at vide.

- Der er nogen, der har lavet en algoritme med fyord. Det gør, at når folk begynder at skrive, så bliver hadbeskederne på en eller anden måde frasorteret, så spillerne ikke ser dem, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk